Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-04-24/la-tenderul-privind-achizitzionarea-lucrarilor-de-reparatzie-capitala-a-cladirii-preshedintziei-part-9886.html
Data: Apr 24, 2009 (14:14)

La tenderul privind achiziţionarea lucrărilor de reparaţie capitală a clădirii Preşedinţiei participă două companii - ÎI „Acar Cantarajiu" şi SC „Viscont-Service" SRL

Vineri, 24 aprilie, au fost deschise şi prezentate ofertele depuse de companiile ÎI „Acar Cantarajiu" şi SC „Viscont-Service" SRL. Astfel, ÎI „Acar Cantarajiu" a propus efectuarea lucrărilor cerute în caietul de sarcini la suma de 251 mil. 187 mii 650,99 lei. Compania a depus o garanţie bancară în valoare de 2,5 mil lei şi a indicat că în 2008 a executat lucrări de construcţie în valoare de 85 mil. lei, având o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de peste 25 mil lei.

De notat că în ianuarie 2009, Vladimir Voronin l-a decorat cu ordinul "Gloria Muncii" pe directorul companiei „Acar Cantarajiu" Ivan Cantarajiu, iar pe dirigintele de şantier Oleg Mistreanu - cu medalia "Meritul Civic", pentru reconstrucţia în timp record a Centrului Republican pentru Copii şi Tineret (CRCT). ÎI „Acar Cantarajiu" activează din anul 1997.
 
La rândul său, SC „Viscont-Service" SRL  a prezentat o ofertă de executare a lucrărilor la preţul de 303 mil. 615 mii 948,94 lei, având o cifră medie de afaceri în ultimii doi ani în valoare de 7 mil. 207 mii lei. Reprezentantul  SC „Viscont-Service" SRL a spus că nu a putut prezenta garanţia bancară din cauza termenului restrâns stabilit pentru depunerea documentelor.

Pachetele de documente pentru tender au fost procurate de către şase companii: ÎM „Sistems-Talisman", „Prodenar" SRL, „LPT-Construcţii" SRL, „Marcab-PST", ÎI „Acar-Cantarajiu" şi SC „Viscont-Service" SRL.

Tenderul pentru eachiziţia lucrărilor de reparaţie capitală a clădirii Preşedinţiei a fost anunţat la 14 aprilie, iar rezultatele urmează a fi anunţate în cel mult 10 zile de la deschiderea ofertelor.

Vicedirectorul Direcţiei generale pentru administrarea Clădirilor Guvernului, Daniel Ciobanu, a menţionat că clădirea Preşedinţiei urmează a fi reconstruită în proporţie de 90%. Vor fi schimbate sistemele de comunicaţii, sistemele inginereşti, iar geamurile de pe faţada clădirii vor fi înlocuite cu ferestre termopan.

Daniel Ciobanu a declarat că aspectul arhitectural al clădirii nu va fi modificat. Anterior, Ministerul Construcţiei şi Dezvoltării Teritoriului a estimat costul total al reconstrucţiei clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului la 300 mil. lei. Clădirea Preşedinţiei a fost dată în exploatare în 1995.