Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
23.04.2009

Cetatenii Republicii Moldova pot candida la rezidentele de creatie ale ICR Paris

Institutul Cultural Roman a hotarat sa deschida si cetatenilor Republicii Moldova, pe langa cei romani, posibilitatea de a candida la rezidentele de creatie ale ICR Paris in perioada iulie-decembrie 2009, informeaza ICR. Programul, realizat cu sprijinul ambasadei Romaniei in Franta, se adreseaza artistilor si profesionistilor romani din domeniul stiintelor umaniste.

Castigatorii vor beneficia de cazare la Paris pe o perioada de 1-2 luni si o bursa lunara de 1500 de euro, pentru a crea si a stabili contacte cu specialittii francezi din domeniul lor de activitate, dar si pentru a se putea implica in proiecte internationale. Ei beneficiaza de sprijinul expertilor din juriul independent al concursului si de cel al echipei ICR Paris.

Aflata la a cincea sesiune, competitia a avut pana acum peste 30 de laureati din cele mai diverse domenii: muzica, film, arhitectura, literatura, management cultural, arte vizuale, teatru. ICR isi afirma prin aceasta decizie, care constituie o premiera, sprijinul concret pentru conectarea artistilor moldoveni la contextul cultural european. Dosarele si proiectul vor fi completate in limba franceza (pentru toate domeniile) sau engleza (exclusiv pentru muzica si arte vizuale, daca aplicantul nu cunoaste limba franceza), iar cetatenii moldoveni vor sustine si un interviu telefonic in limba romana.

Candidaturile pot fi trimise pana la data de 11 mai 2009 inclusiv, informeaza ICR. 

Sursa: HotNews.ro

cuvinte-cheie: Paris | ICR | umanist

Comentarii (0)

 

Related news

Sus