Trimite e-mail | Printeaza
Externe
22.04.2009

UE trebuie să transmită mesaje clare în direcţia Chişinăului

UE să transmită mesaje clare şi ferme referitoare la respectarea principiilor şi valorilor democratice în Republica Moldova. Acest fapt a fost menţionat în cadrul întervederii la Londra dintre ministrul roman de externe Cristian Diaconescu şi secretarul de stat pentru afaceri externe, David Miliband.

Potrivit unui comunicat al MAE al României, întrevederea a avut lor în cadrul vizitei pe care Cristian Diaconescu o desfăşoară în perioada 21-23 aprilie la Londra.

Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind subiecte de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, cu accent pe situaţia din vecinătatea estică a Uniunii, în special Republica Moldova şi Ucraina, evoluţiile recente din Iran, procesul de extindere al UE, Balcanii de Vest, precum şi situaţia trupelor din Afganistan şi Irak.

Ambii demnitari s-au declarat atenţi şi îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în Iran şi în Republica Moldova.

Referitor la Republica Moldova, cei doi demnitari şi-au exprimat preocuparea faţă de evoluţia evenimentelor din ultima perioadă.

Cu această ocazie ministrul român de externe a reiterat sprijinul pentru traseul european al Republicii Moldova, indicând totodată că este necesară o schimbare de atitudine din partea autorităţilor de la Chişinău în relaţia cu UE.

Atât România, cât şi Marea Britanie, au reafirmat cu această ocazie susţinerea privind procesul de extindere a UE şi continuarea procesului de stabilizare şi reformă in Balcanii de Vest.

În cadrul aceleiaşi convorbiri, au fost abordate aspecte concrete privind efortul complementar în Irak şi Afganistan prin prezenţa în continuare a trupelor româneşti în aceste teatre de operaţiuni.

cuvinte-cheie: Romania | Diaconescu | Moldova

Comentarii (0)

 

Related news

Sus