Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.04.2009

Clădirea Parlamentului trece în subordinea Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului

Clădirea Parlamentului Republicii Moldova, situată pe bulevardul Ştefan cel Mare 105 din capitală, a fost trecută, miercuri, printr-o hotărâre de Guvern, din gestiunea direcţiei pentru administrarea clădirilor Parlamentului în subordinea Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului pentru „perioada efectuării reparaţiei capitale".

"Factorii principali ce determină transmiterea constituie termenii restrânşi pentru efectuarea reparaţiei capitale, precum şi capacitatea, experienţa instituţiilor din sfera construcţiilor de a executa lucrări de înaltă responsabilitate", se arată în nota explicativă a hotărârii de Guvern.

Licitaţia privind reparaţia Parlamentului şi Preşedinţiei va avea loc pe data de 24 aprilie. Ea va fi organizată de către aparatul Parlamentului şi Direcţia generală a administraţiei clădirii Guvernului. Tot pentru aceeaşi zi, a fost anunţată şi licitaţia pentru procurarea mobilierului pentru Parlament. Companiile interesate trebuie să-şi prezinte ofertele de preţuri şi costul lucrărilor la Agenţia pentru rezerve materiale şi achiziţii de stat până la 9.30, 24 aprilie.

Potrivit estimărilor preliminare, costul lucrărilor de reparaţie, fără mobilier, constituie circa 300 mil. lei (20,5 mil. de euro).

Lucrările de restabilire a clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului includ reconstrucţia capitală a edificiului Legislativului, a cantinei, subsolului şi primelor două etaje ale administraţiei prezidenţiale, precum şi lucrările de amenajare a teritoriului adiacent.

Deşi nu au fost selectate companiile care vor efectua aceste lucrări, în jurul celor două edificii au fost deja  plasate îngrădiri din aluminiu, iar pe clădirea Preşedinţiei au fost înstalate schele de construcţii.

Anterior, presa a scris că la lucrările de scoatere a gunoiului din cele două clădiri părticipaseră activ compania Glorinal, care, potrivit unor surse, este controlată de fiul preşedintelui Moldovei, Oleg Voronin.

Până la reparaţia capitală a clădirii Parlamentului, se presupune că deputaţii noi aleşi ar putea activa în sediul Palatului Republicii.
 

cuvinte-cheie: licitatii | proteste | presedintie | Parlament

Comentarii (0)

 

Related news

Sus