Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.04.2009

Parlamentul şi preşedinţia UE vor pune în dezbatere situaţia postelectorală din Moldova

Parlamentul şi preşedinţia  UE vor pune în dezbatere situaţia postelectorală din Moldova

Joi, 23 Aprilie Parlamentul European (PE) va pune în dezbatere problema Moldovei creată după multdisputatele alegeri din 5 aprilie, arată programul parlamentar, făcut public pe pagina web a legislativului european. De asemenea, în cadrul acestei sesiuni, eurodeputaţii vor examina măsurile la nivel european pentru depăşirea crizei economice, tarife mai reduse pentru serviciile de roaming, petiţiile cetăţenilor europeni adresate Parlamentului European în 2008 şi calendarul sesiunilor plenare ale PE din 2010. Sesiunea va dura până pe 24 aprilie.

Pe de altă parte, Preşedinţia cehă a UE a decis ca la următoarea reuniunea a miniştrilor de externe ai UE din 27 aprilie, de la Luxemburg, să fie discutată situaţia din Moldova.

"Preşedinţia cehă a UE a decis ca situaţia din R. Moldova să fie trecută pe agenda viitorului Consiliu de Afaceri Generale şi Relaţii Externe (CAGRE) de la Luxemburg, la 27 aprilie", a declarat ministrul ceh pentru afaceri europene Alexandr Vondra, după întâlnirea de joi cu ministrul de externe Cristian Diaconescu.

În acelaşi context, ministrul ceh nu a ezitat să îşi exprime preocupările privind decizia României de a simplifica procedurile pentru obţinerea cetăţeniei române.

cuvinte-cheie: Moldova | European | Parlament

Comentarii (0)

 

Related news

Sus