Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.04.2009

Eurodeputatul Maria Petre: PE ar putea cere refacerea alegerilor din R. Moldova

Europarlamentarul independent Maria Petre a declarat, pentru NewsIn, ca, daca se vor aduna probe suficiente privind fraudarea alegerilor din Republica Moldova, Parlamentul European ar putea cere refacerea scrutinului, mai multi europarlamentari exprimandu-se in acest sens.

Maria Petre a precizat ca membrii Comisiei de afaceri externe a PE au avut, miercuri, 15 aprilie, o intalnire cu cei din Comisia de cooperare UE-Moldova, in care s-a discutat deja despre situatia din Republica Moldova si despre suspiciunile privind corectitudinea alegerilor din 5 aprilie. Joia viitoare, subiectul va fi reluat in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfasurata la Strasbourg, ocazie cu care sunt programate declaratii ale Comisiei Europene cu privire la Moldova, spune Maria Petre.

"Daca se vor aduna suficiente probe de frauda electorala, Parlamentul European ar putea cere repetarea alegerilor. Eu sustin acest lucru si sunt puncte de vedere similare printre europarlamentari, precum baroana Emma Nicholson sau Charles Tannock, ce are o experienta bogata in legatura cu tarile din estul Europei, mai ales cu Ucraina", a declarat Petre pentru NewsIn.

Maria Petre a apreciat ca repetarea scrutinului este justificata datorita probelor privind utilizarea votului multiplu, prezenta masiva a semnaturilor pe pozitiile unor persoane decedate sau absenta unui registru electoral. Europarlamentarul roman a sustinut ca noi probe ar putea aduce si misiunea Consiliului Europei aflata acum la Chisinau, chiar daca aceasta are ca prim obiectiv evaluarea respectarii drepturilor omului.

"In cadrul Partidului Popular European, se lucreaza deja la un text de rezolutie privind Moldova ce ar putea fi prezentat in Parlamentul European in prima saptamana a lunii mai", a conchis Maria Petre.

Sursa: HotNews.ro

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus