Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.04.2009

Moldova a rămas fără ambasadori în 12 state

Moldova a rămas fără ambasadori în 12 state

Guvernul a rechemat joi, şapte diplomaţi, care îndeplineau funcţia de ambasadori prin cumul în mai multe state Astfel, în prezent Moldova nu are ambasadori în România, Muntenegru , Serbia, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Suedia, Finlanda, Norvegia, Germania şi Danemarca.

În şedinţa de joi, 16 aprilie, Guvernul a rechemat-o pe Lidia Guţu, ambasadorul Republicii  Moldova în România şi prin cumul ambasador în Muntenegru şi Serbia, cu reşedinţa la Bucureşti. Lidia Guţu a fost numită ambasador al Moldovei în Bulgaria. Ea îl va înlocui pe Veaceslav Madan, rechemat din funcţie.

Valeriu Bobuţac a fost rechemat din funcţia de ambasador al Moldovei în Ungaria şi, prin cumul, în Bosnia şi Herţegovina, Slovenia, Croaţia, pe lângă Sfântul Scaun şi la Comisia Dunăreană, cu reşedinţa la Budapesta. El a fost numit ambasador în Belarus şi, prin cumul, reprezentant permanent pe lângă organele statutare şi alte organe ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), cu reşedinţa la Minsk. Din această funcţie a fost rechemat Ivan Filimon.

Natalia Gherman a fost rechemată din funcţia de ambasador al Moldovei în Suedia şi din funcţiile deţinute prin cumul de ambasador în Finlanda şi Regatul Norvegiei, cu reşedinţa la Stockholm. Igor Corman a fost rechemat din Germania şi, prin cumul, din Regatul Danemarcei, cu reşedinţa la Berlin.

Iulian Grigoriţă a fost rechemat din funcţia de consul general al Moldovei cu reşedinţa în oraşul Frankfurt pe Main.

De asemenea, Sergiu Stati, consilierul preşedintelui moldovean în probleme politice, care a acces în noul Parlament pe lista PCRM, a fost numit în funcţia de ambasador al Moldovei în Turcia.

cuvinte-cheie: rechemati | ambasadori

Comentarii (0)

 

Related news

Sus