Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.04.2009

Amendă de 1500 lei (75 unităţi convenţionale) şi expulzarea din ţară - este verdictul pentru directorul Institutului Naţional Democratic

Judecătoria sectorului Centru a decis miercuri, 15 aprilie, expulzarea directorului Institutului Naţional Democraticlui Alex Grigorievs pentru depasirea termenului de sedere legala pe teritoriul Republicii Moldova.

Avocatul său, Constantin Tănase, a declarat că decizia va fi atacată la Curtea de Apel în decurs de 10 zile. În opinia sa, măsura complementară de expulzare a lui Alex Grigorievs este cel puţin disproporţionată, ilegală şi neîntemeiată, în condiţiile în care Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene nu  i-a refuzat eliberaerea unui nou permis de şedere, iar dosarul lui este încă examinat.

Alex Grigorievs a beneficiat de acreditarea MAEIE pe parcursul a patru ani. În septembrie 2008 a depus, înainte de expirare, în termenul legal, cererea de prelungire a acreditării. POtrivit avocatului, domnul Stratan a declarat personal că această acreditare i se va da lui Grigorievs. Mai mult, s-a spus că aceasta acreditare deja este, dar nu este tipărită pentru ca nu lucrează printerul. Persoane-cheie din ministerul de externe au promis eliberarea acreditării în baza solicitării repetate a Ambasadei SUA şi a ambasadorului SUA, precizând că există decizia de aprobare, urmează doar să primeasca această acreditare.

Grigorievs este cetăţean al Letoniei şi lucrează de 5 ani  pentru Institutului Naţional Democratic, organizaţie finanţată de Agenţia pentru Dezvoltare a Statelor Unite.Personalul NDI este asociat personalului diplomatic.NDI a acordat consultanţă politică mai multor partide din Moldova, inclusiv PCRM.

 

cuvinte-cheie: Grigorievs | SUA | expulzare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus