Trimite e-mail | Printeaza
Externe
15.04.2009

La Chişinău urmează să sosească directorul general pentru democraţie şi afaceri politice din Consiliul Europei

Directorul general pentru democraţie şi afaceri politice, Louis Laurens, urmează să se deplaseze la Chişinău, pentru a raporta despre situaţia privind încălcarea drepturilor omului de către autorităţile moldovene, a anunţat miercuri, secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis.

"În ultimele zile am recepţionat informaţii contradictorii din Republica Moldova. Pe de o parte, sunt încurajat de propunerea de verificare a listelor electorale şi de renumărare a voturilor. Acest demers ar trebui să calmeze controversa creată postelectoral", a declarat Terry Davis.

Pe de altă parte, Davis s-a arătat foarte preocupat de presupusele încălcări ale drepturilor omului, inclusiv reţinerea unui număr mare de oameni, printre care şi copii, şi restricţionarea libertăţilor presei. "În acest context, i-am cerut lui Jean-Louis Laurens, directorul general pentru democraţie şi afaceri politice din Consiliul Europei, să se deplaseze la Chişinău şi să relateze rapid despre situaţia din ţară", a anunţat secretarul general al Consiliului Europei Terry Davis.

Protestele de săptămâna trecută din Moldova s-au soldat cu două decese, peste 160 de arestări şi violenţe împotriva celor reţinuţi. De asemenea, o serie de jurnalişti români şi străini au fost împiedicaţi să intre în Republica Moldova sau au fost obligaţi să părăsească ţara.

 

cuvinte-cheie: Davis | Terry | Consiliul Europei | drepturile omului

Comentarii (0)

 

Related news

Sus