Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.04.2009

Compania finlandeză Lemminkainen Infra Oy a demarat lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hânceşti

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului a comunicat că la moment sunt demarate lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hânceşti. Acestea au început la finele lunii februarie, iar în prezent se efectuează lucrări de mobilizare şi de pregătire a şantierului.

Reabilitarea drumului Chişinău-Hânceşti este efectuată de către firma finlandeză Lemminkainen Infra Oy, în baza contractului semnat la data de 19 ianuarie 2009 între Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” şi compania finlandeză.

Compania va efectua reparaţia capitală a drumului care va cuprinde lucrări de reabilitare a îmbrăcămintei rutiere, a anumitor structuri inginereşti şi lucrări pentru consolidarea terasamentului pe sectoarele deteriorate. De asemenea, parametrii de drum vor fi îmbunătăţiţi prin adăugarea unei benzi suplimentare pe secţiunea de drum cu o lungime aproximativ de 9 km.

Lungimea totală a sectorului de drum supus reparaţiei este de 22,1 km. Reabilitarea acestui sector va fi efectuată în două etape: la prima etapă va fi efectuată reabilitarea a primilor 14 km de drum, pentru a doua etapă este planificată reabilitarea porţiunii de drum de 8 km cu finanţarea din contul tranşei II a creditului oferit de către Banca Europeană de Investiţii.

Costul lucrărilor la prima etapă este de 13 mil. 468 mii 748,16 euro.

Lucrările de reabilitare sunt prevăzute pentru 2 ani.

cuvinte-cheie: Hancesti | credit | drumuri | reabilitare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus