Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.04.2009

Situatia din Moldova discutata la Strasbourg

Comisia pentru Afaceri Exter­ne a Parlamentului European (AFET) va organiza maine o sedinta extraordinara in care va fi dezbatuta situatia din Republica Moldova.

In paralel va fi alcatuit in pro­iect de rezolutie a Parlamentu­lui European (PE), proiect initiat de eurodeputatii Alexandru Nazare, Jean Marinescu, care sa condamne abuzurile savarsite de puterea comu­nista de la Chisinau si sa ceara trimiterea unei misiuni UE care sa analizeze modul de desfasurare al alegerilor din stanga Prutului.

Acest proiect de rezolutie va fi dezbatut in plenul PE, saptamana viitoare la Strasbourg. Proiectul de rezolutie amintit cere Guver­nului Repuvblicii Moldova sa inceteze imediat toate actiunile ilegale si sa se asigure ca urmatoarele arestari vor fi facute in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare. De aseme­nea, se cere oprirea intimidarilor si hartuirilor la adresa manifes­tantilor si a jurnalistilor. Proiectul condamna arestarea si expulza­rea jurnalistilor din Republica Moldova, blocarea paginilor de Internet si a televiziunilor. Totodata este calificata ca regre­tabila implementarea regimului de vize pentru cetatenii romani in lipsa unei notificari prealabile.

Sursa: Ziua

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus