Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.04.2009

Moscova cheamă partidele de opoziţie din Moldova să manifeste o atitudine responsabilă

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marţi că Moscova speră în stabilizarea situaţiei din Republica Moldova şi face apel la toţi liderii opoziţiei de la Chişinău să manifeste o atitudine responsabilă.

'Sper ca situaţia să fie stabilizată, ţinând cont şi de propunerea preşedintelui Vladimir Voronin de renumărare a voturilor. Sper ca toţi liderii partidelor de opoziţie să manifeste o atitudine responsabilă şi să nu mai admită ca susţinătorii lor să recurgă la acţiuni violente', a declarat şeful diplomaţiei ruse în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit RIA Novosti.

El a adăugat că o mare responsabilitate în ceea ce se întâmplă în Republica Moldova o are şi Uniunea Europeană, ţinând cont, a spus el, 'de acele circumstanţe care au însoţit recentele dezordini şi acţiunile violente din Chişinău'. Ministrul rus nu a precizat la ce anume circumstanţe se referă.

Într-o declaraţie de săptămâna trecută, Serghei Lavrov declara că Uniunea Europeană trebuie să tragă concluzii serioase în legătură cu evenimentele petrecute la Chişinău. 'Noi am văzut sub ce drapele s-au comis actele de vandalism şi sperăm ca Uniunea Europeană să tragă concluziile corespunzătoare', afirma ministrul rus de externe.

Sursa: AGERPRES

 

cuvinte-cheie: Lavrov | stabilizare | opoziţie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus