Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.04.2009

Diaconescu, la Bruxelles, la o discuţie despre R. Moldova

Diaconescu, la Bruxelles, la o discuţie despre R. Moldova

Ministrul român de externe, Cristian Daiconescu, va participa mâine, la  Bruxelles, la o discuţie despre Republica Moldova.

Diaconescu va participa la reuniunea Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, destinată analizării situaţiei de securitate la graniţa UE, în contextul evenimentelor din R. Moldova, au declarat surse politice, citate de NewsIn.

Cristian Diaconescu întreprinde în această săptămână un turneu în Europa. În cadrul acestui turneu, ministrul român de externe va avea şi o întâlnire cu Hans-Gert Poetering, axată cu precădere pe tema alegerilor europarlamentare din vară.

În cadrul aceluiaşi turneu, Cristian Diaconescu se va deplasa şi la Praga, unde va avea o întalnire cu Alexander Vondra, vicepremierul Cehiei, ţară care deţine preşedinţia UE. Discuţia va viza cadrul mai larg al problemelor europene, potrivit surselor citate.

Cristian Diaconescu a anunţat săptămâna trecută că România a sesizat Comisia Europeană în legătură cu încălcările grave ale acordurilor europene comise de Republica Moldova, după ce această ţară a reintrodus vizele pentru cetăţenii români.

Într-un discurs ţinut în Parlament, în această seară, preşedintele Traian Băsescu a declarat că autorităţile române vor cere anchetarea, la nivel european, a represiunii violente de la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus