Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.04.2009

SRTV protestează faţă de retragerea acreditării de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova corespondentului TVR la Chişinău, Doru Dendiu

Societatea Română de Televiziune protestează faţă de retragerea acreditării de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova corespondentului TVR la Chişinău, Doru Dendiu. Televiziunea Română condamnă această măsură nediplomatică şi discreţionară adoptată şi consideră că Doru Dendiu şi-a îndeplinit cu profesionalism şi onestitate datoria de jurnalist. Ridicarea acreditării de către Ministerul Afacerilor Externe moldovean nu este decât o nouă încercare de intimidare a unui jurnalist onest, se arată într-un comunicat al SRTV.

În acest context, Societatea Română de Televiziune reiterează apelul său către organismele europene şi către toate organizaţiile de media internaţionale să ia atitudine faţă de agresiunile în serie la adresa libertăţii de exprimare puse în aplicare de autorităţile de la Chişinău împotriva ziariştilor aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că autorităţile de la Chişinău au retras acreditarea corespondentului TVR, Doru Dendiu.

Sâmbătă, 11 aprilie, Doru Dendiu a fost chemat la Ministerul de Externe, unde i s-a cerut acreditarea - a refuzat să predea acreditarea pentru că nu a primit o motivaţie scrisă prin care să i se spună de ce i se retrage această acreditare care îi permite să lucreze ca jurnalist în R. Moldova. Astăzi a fost chemat din nou, i s-a dat o hârtie scrisă, fără semnătură şi ştampilă. Urmariţi declaraţia lui Doru Dendiu aici.

cuvinte-cheie: acreditare | retragere | corespondent | TVR

Comentarii (0)

 

Related news

Sus