Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.04.2009

Premierul Cehiei planifică o vizită în Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan, a avut luni 13, aprilie o convorbire telefonică cu Karel Schwarzenberg, Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Cehe, ţară ce deţine Preşedinţia în cadrul Consiliului Uniunii Europene, informează MAEIE.

Pe durata discuţiei au fost tratate aspecte ce ţin de situaţia din Republica Moldova după alegerile parlamentare din 5 aprilie a.c.

Andrei Stratan l-a informat pe omologul său ceh despre condiţiile în care s-au desfăşurat manifestaţiile de protest care au degenerat la data de 7 aprilie în acţiuni violente din partea manifestanţilor, soldate cu vandalizarea sediilor Preşedinţiei şi Parlamentului Republicii Moldova. De asemenea, oficialul moldovean i-a comunicat Ministrului Schwarzenberg decizia Curţii Constituţionale de a dispune renumărarea voturilor alegerilor din 5 aprilie curent, la solicitarea PCRM.

La finalul discuţiei, Ministrul Stratan a reiterat importanţa aprofundării relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, luând în consideraţie aspiraţiile europene ale ţării noastre.

La rândul său, şeful diplomaţiei cehe a reiterat că pe agenda de lucru a Prim-ministrului Republicii Cehe se menţine efectuarea unei vizite la Chişinău.

cuvinte-cheie: Stratan | Cehia | premier | vizita

Comentarii (0)

 

Related news

Sus