Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.04.2009

Curtea Constituţională decide renumărarea voturilor în alegerile din 5 aprilie

Curtea Constituţională decide renumărarea voturilor în alegerile din 5 aprilie

Curtea Constituţională s-a întrunit duminică pentru a examina cererea Partidului Comuniştilor privind renumărarea voturilor, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a trimis setul de documente privind rezultatele finale ale alegerilor. Renumărarea voturilor de la alegerile legislative din 5 aprilie din Republica Moldova va include şi examinarea listelor de alegători, aşa cum cerea opoziţia, informează Reuters.

"Curtea Constituţională a Moldovei ordonă Comisiei Electorale Centrale să renumere în termen de nouă zile toate voturile exprimate de alegători la alegerile din 5 aprilie", a declarat preşedintele Curţii, Dumitru Pulbere, după şedinţa de dumnică.

CEC acordase deja opoziţiei acces la listele electorale, dar Partidul Comuniştilor a contestat sâmbătă în justiţie această decizie, iar judecarea apelului este aşteptată luni. Reprezentanţii opoziţiei începuseră în urmă cu câteva zile să verifice listele de alegători şi să le confrunte cu numărul de voturi, având scopul să descopere presupusele voturi false în favoarea comuniştilor. Opoziţia susţine însă că are acces limitat la listele de alegători în mai multe raioane.

De asemenea, Procuratura Generală a Republicii Moldova a format un grup special de procurori care au sarcina de a verifica şi examina toate cererile şi plângerile cetăţenilor referitoare la pretinsele acţiuni de abuzuri, tortură şi rele tratamente comise de către poliţişti, informează instituţia, relatează NewsIn. Totodată, procurorii verifică în permanenţă camerele de detenţie în scopul excluderii unor eventuale abuzuri din partea oamenilor legii.

cuvinte-cheie: CEC | parlamentare | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus