Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.04.2009

UPDATE: Igor Boţan, director ADEPT: Şeful statului şi comandantului forţelor armate s-a îngrijit mai mult de imaginea partidului decat de exercitarea exactă a obligaţiilor

UPDATE: Igor Boţan, director ADEPT: Şeful statului şi comandantului forţelor armate s-a îngrijit mai mult de imaginea partidului decat de exercitarea exactă a obligaţiilor

Igor Boţan, director ADEPT: “Şeful statului şi comandantului forţelor armate s-a îngrijit mai mult de imaginea partidului decat de exercitarea exactă a obligaţiilor.

Provocatorii au ştiut cum să transforme decepţia unor tineri în furie (…).  

Acum prin mijloacele propagandistice se încearcă a transpune toată vina pe opoziţie.

Însă vina pentru ceea ce s-a întâmplat o poartă în mare măsură cei care au violat spaţiul legal în RM.  

Asteptarea ca dupa alegrile din 5 aprilie aceste praactici vor inceta, s-au spulberat o dată cu anunţarea rezultatelor preliminare ale alegerilor. Acesta a fost motivul pentru care au început protestele paşnice.     

Cum şi-au onorat instituţiile statului obligaţiunile?

Opoziţia a insistat de nenumărate ori ca şeful statului să fie membru de partid (...).
Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă în conflictul post-electoral, şeful statlui nu ar fi fost unul dintre actori, ci un mediator. Cred că evoluţiile ar fi fost cu totul diferite.

Impresia mea este că în situaţia când edificiile principalelor instituţii ale statului erau profanate şi atacate, şeful statului şi comandantului forţelor armate s-a îngrijit mai mult de imaginea partidului decat de exercitarea exactă a obligaţiilor. Din luările de cuvânt ale şefului statului am înţeles că preocuparea principală a fost ca nu cumva partidul de guvernământ să fie acuzat că ar fi implicat forţa.   

Nimeni nu a chemat şi nu poate justifica aplicarea disproporţionată a forţei pentu oprirea vandalismului. Însă era imperios necesară aprlicarea proporţională şi adecvată a măsurilor de descurajare a violenţelor. Pentru aceasta societatea întreţine instituţii specializate care trebuie să acţioneze adecvat pentru a face faţă situaţiilor specifice.

Anul 2009 a fost anunţat şi sărbătorit Anul Tineretului, iar în ziua de 7 aprilie în Monitorul Oficial a fost publicată Legea privind aprobarea strategiei naţionale pentru tineret pentru anii 2009-2013. Şi anume în această zi, foarte mulţi tineri au ieşit la protest paşnic, deturnat cu uşurinţă de provocatori. Acestea este efectul guvernării prin  intermediul PR, al propagandei.

Cred că este necesar un dialog cu intelectualii ruşi, ucraineni, găgăuzi din RM pentru reinstaurarea democraţiei în ţara noastră".

 

Dorin Chirtoaca: "Va rog sa tinem un minut de reculegre in memoria lui Valeriu Boboc.

Va trebui sa aflam care este cauza ca acest tanar din Bubuieci a disparutut dintre noi, lasand o sotie si un copil, o mama si un tata indurerati si un intreg neam.

Este prima mainfestatie in comun organizata de PL PLDM si ANM, este o manifestatie  pasnica (...)

In acea campanie  electtorala ati observat ca PCRM nu a vorbi despre ceea a reusit dar a fost o singura problema sa nu fie mai rau  (..)

Au scindat, au incercat sa deturneze discutiila spre o un alt subiect au incercat sa faca o omparatie cu cea ce a fost comunismul pana la 1991.

Acum au recurs la crima si au incercat sa sustraga atentia de la somaj, lipsa locurilor de munca, lipsa viitorului (...)

Vom scoate caz cu caz la suprfata, pentru ca cei care si-au permis sa faca acesmenea crime sa raspunda in fata legii si in fata istoriei.

Voronin cauta vinovati in randul manifestantilor pasnici in randul opozitiei, dar a uitat sa se uite in oglinda pentru a vedea cine este adevaratul vinovat de ceea ce s-a intampla pe 6-7 aprilie. (..).

Tinerii vor un viitor european, ei nu mai vror comunism.

Toate regimurile care au recurs la violenta au cazut (...).

Nu vom putea spune cat va dura, dar cu sigruanta, cei care au savarsit crime, vor fi pedepsiti.

Multi tineri sunt acum speriati, dar sunt convins  ce in sufletul lor este ceva ce nu va putea fi scos - dorinta de a trai intr-o tara europeana, libera, democrtica.

Imi exprim speranta ca maine va fi implicata comuniatea internationala mai mult decat azi.

Apoi sa purtam discutii impreuna cu UE si SUA cu celelalte state, sa izolam acest regim comunist criminal si sa-l scoatem din scena politica prin metode pasnice, democratice, pana atunci va indemnam sa informati opinia publica din RM.

Vor fi organizate in continuare manifestari de proest, repsectand toate procedurile legale.

Sa nu fie provocari.
 
Va indemnam pe toti acei care au avut de suferit sa va adresati celor trei partide. Cei ce sunt din teritoriu sa contacteze filialele celor trei partide si sa comunice informatiile despre detentiile si maltratarile care au avut loc".

 

Vlad Fliat: "Frica guvernează această ţară nu comuniştii

Aceasta frica i-a facut sa actioneze prin violenta si teroare.

Trebuia a explicati fiecarui cetatean, ca ceea ce are loc astazi are un scop bine determinat - crearea unei stari de frica generalizata in cadrul carea Vladimir Voronin sa faca tot ce vrea.(..)

Trebuie sa facem totul ce ne sta in putere, nu prin lozinci si strigate, dar prin aciuni concrete.

Ii chem pe toti care ne aud sa dam dovada de solidaritate impreuna suntem puternici, sa dam dovada de clarviziune, si sa fim siguri ca viitorul este al nostru (...).

Stim cine a organizat şi executat acţiunile de vandalizare a Preşedinţiei şi Parlamerntului, care au  avut ca scop diabolizarea opoziţiei şi a României, precum şi instaurarea unui regim dictatorial în R.Moldova (…).

Arestarile şi intimidările au ca scop instaurarea fricii in societate.

Cu cât ne vor lovi mai mult, cu atât vom fi mai puternici (…).

Am cerut iniţierea unei anchete internaţionale pentru a demasca adevăraţii organizatori ai evenimentelor din ultimele zile (…).

 

Serafim Urechan: "RM si democratia in RM este in mare pericol, deoarece aceasta constructie diaboil in frunte cu clanul comunist a organizat aceasta lovitura de stat, fiind nemultumiti de rezultatele voturilor in teritoriul RM si ceea ce au organitat ei in 6-7 in centrul Chisinaului a avut sarcina de as sutrage atentia opiniei publice nationale si internationale de la acele incalcari grave in alegereile parlamentare din 5 aprilie 1009  

Dar sarcina principala este de a sustrage atentia Dvs de la acesta guvernare prosteasca si iresponsabila. care a adus aceasta tara la falimenz si principalul este de instaura o dictatura de lunga durata si acum suntem la momentul de a fi sau nu a fi RM.  

Nu intmplator clanul comunist  a organizat aceste manifestatii deoarece paritcipanii activi au fost colaboratorii serviciilor secrete natbolii, exista dovezi.  

Nu intamplator politisti in haine civile si nu intamplator tovarasul Voronin a permis accesul in cladirile presedintiei si parlamentului (...).

Ei au organizat arborara drapelelor atat pe cladirea presedintiei cat si cea a parlamentului, pentru a cauta dusmanul extern.  Voronin prin aceste activitati de fapt incearca sa puna gardul de fier intre RM si UE intre Romania si RM (..). 

Voronin nu intamplator aduce la tensionarea dintre ambele maluri, dintre poporul nostru, ca niciodata sa nu avem posibil de a integra aceasta tara (...) 

Noi inca o data reiteram apelul la investiagii internationale (...)  .  Catre politisti - unde sunt copilasii care sunt arestati dela 13 ani in sus? Cum isi permti politistii sa bata acesti coplasi pana la omucidere?  

Vom insista, am creat comise speciala pentru investtiagie si vom cere trgere la raspundere a comadnatntului suprem si cei care au fact acest sta cirminal trebuie sa rapsunda (...)  

Noi nu vom ceda niciodata aceasta firava democratie! (...). 

Sarcina noastra este unica de a aduce informatei veridica corecte pentru cetatenii moldoveni la algatorii nosti deoarece canalele Moldova 1, NIT, EUTV lucreaza pentru regimul comunist din RM.  Pentru acests regim lucreaza si CEC, care s-a convocat ieri in mod de urgenta pentru a transmite rezultatele algerilor Curtii  Constitutionale. 

De aceea colegii de la PL, PLDM si cu ajutorul Dvs trebui sa facem tot posibilul pentru a depista incalcarile diabolice comise de comunisti.  Ei incearca sa musamalizeze iarasi reuultatele alegerilor au purces si la alte actiuni - renumararea voturilor.

Pe noi nu aceasta ne intereseaza pe noi ne intereseaza cum au fost falisficate alegerile!  54 57  22 şi  26 00 10 sunt numele de telefon, la care pot fi anuntate incalcarile si fraudele comise”

 

Corina Fusu: "Opoziţia pregăteşte două dosare care vor fi prezentate ulterior instanţelor de judecată şi organismelor internaţionale pentru ca cei vinovaţi de crimele comise să fie traşi la răspundere. 

Timp de trei zile facem copiile listelor în proporţie de 70-80%. Déjà se prefigureaza mecanismul cum am fost amagiti si fraudati si cum ni s-a luat dreptul la o viata mai buna”, a declarat Corina Fusu, candidat pe listele PL în faţa celor câteva mii de persoane adunate dumincă 12 aprilei în PMAN.

Cel de-al doilea dosar va aduna toate probleme privind ifraudele cu agresivitatea cu tortura ceu care s-a mers pentru a ne infrange dorinta noastra de libertate.

“Astazi sute de tineri se afla inca in comisariate, ies din comisariate cu contuzii , sunt déjà cazuri de morti pe care Valeriu Boboc, care a fost gasit mort in strada si tinut la morga pana la alaltaeri.

Se afla in morga si groapa lui a fost déjà pregatia pentru a fi ingropat direct din morga pentru a nu fi autopsiat”,a spus Corina Fusu.

“Oameni afra suflet, tirani, care vor cu orice prêt, prin moarte is violenta sa sa mentina la putere

Facem apel catre jurnalistii nostri sa fie curajosi, caci gratie lor am aflat ce se intampla cu adevarat in RM(…. ).

Astazi tebuie sa fim mult mai lucizi decat am fost  ieri, vom invnge comnismul cand vom deschide tuturor misiunilor internationale, penttu ca democratia a fost comrpomisa in mai multe randuri si cu acrdul tacit al misiunilor internationale si a misiunlor de observatori

Trebuie sa le spnem europenilor ca suntem un popor cu deminitate si un popor care stie ce doreste. (…)

Trebuie sa le aducem pe masa aceste doua diosare si ii vom convinge ca suntem nu numai georgarfic in Europa, ci suntem un popor cu demnitate un popor pasnic, care s-a lasat amajgit si infricosat de puterea comunista.

Facem un apel sa venit sa ne ajutati sa desoperim cum s-a fraudat sa venititi sa ne spuneti cum au fost batuti copii.
 
Doar prin solidaritate, pentru o idée buna pentru o diee nobila de demintate vom reusi sa invingem PCRM si nu vom mai fi sondusi niciodata.

Puterea este in noi, curajul si credinta este mult mai puternica decat arma si decat bata,

Curaj! Dreptatea si adevarul este de partea noastra!”.

cuvinte-cheie: proteste

Comentarii (0)

 

Related news

Sus