Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.04.2009

Sfaturi utile pentru participantii la proteste, pentru a evita violentele si arestarile

PENTRU CEI CE PARTICIPA LA PROTEST!

Este cunoscut faptul ca in Chisinau a fost adus armament special si au intrat atat tehnica grea cat si soldati.

Cu siguranta vor incerca sa repete scenariul de la data de 7, sa instige la violenta pentru a le putea permite sa deschida focul asupra protestatarilor ca mai apoi sa arate cu ajutorul propagandei la toata tara cat de rea este opozitia si ca din cauza lor tara este in saracie.

Pentru a evita toate aceste incidente care ar putea crea varsari de sange o sa incerc sa descriu cum sa identificati provocatorii si ce sa NU faceti daca ati decis sa mergeti la protest.

Pe drum:
1. Nu mergeti singur la protest, adunati-va in grupuri de mai multe persoane pentru a nu le oferi posibilitatea sa va fure de pe strada(asa cum s-a intamplat de multe ori)

2. Luati flori cu voi, daca pe drum va opresc si va intreaba unde mergeti, spuneti ca mergeti la nunta sau la zi de nastere. Odata ajunsi la protest, inmanati florile la politisti si militari care vor pazi guvernul. Sau mai bine e sa identificati “oamenii in negru” din interiorul multimii si sa le dati lor flori cu urari de bine.

3. De dorit sa mergeti impreuna cu oameni in varsta(30 ani)

La protest:

1. Daca vedeti oameni cu panglici cu tricolor la gat sau brate, cu steagul Romaniei, cu harta Romaniei Mari, cu pancarte Basarabia Pamant Romanesc, strigand slogane unioniste, ATENTIE, ei sunt provocatori

Protestul de maine nu are absolut nimic cu Romania sau oricare alt stat vecin. Protestul de maine este pentru a arata indignarea fata de falsificarea voturilor si fata de brutalitatea cu care sunt tratati oamenii din RM. Protestul e pentru a condamna un regim criminal care nu a facut nimic bun pentru populatia tarii timp de 8 ani.

2. Un provocator este mai agitat, agresiv, indeamna la aruncat pietre si la atac. Sa NU ii ascultati, acesta este un protest PASNIC. Daca vedeti oameni care indeamna la violenta, strigati si faceti ca cei din jur sa ii vada.

3. Sa nu raspundeti la chemari de genu: hai ca pe ai nostri ii bat acolo, sa mergem sa ii salvam

Provocatorii incearca sa desparta protestatari de grupul principal pentru ca mai apoi sa fie preluati de politie, batuti, judecati(ilegal), inchisi

5. Ca sa va dati seama despre amplitudinea acestor scenarii trebuie sa stiti ca provocatori vor fi SUTE!

O parte din ei(50-200) vor sta in fata multimii si vor incerca sa atace fortele de ordine creand impresia ca multimea vrea sa atace guvernul.

IMPORTANT: Daca vedeti ca un grup de 50 oameni se indreapta spre guvern/fortele de ordine sa atace, faceti 10 pasi inapoi si lasatii sa atace singuri

Provocatorii fac parte din diferite paturi sociale: agenti de la SIS, vorbitori de rusa din latura tanara a PCRM, simpli moldoveni carora nu le pasa de nimic inafara de bani, criminali eliberati de PCRM din inchisori, separatisti adusi din Transnistria.

Unica modalitate de identificare este comportamentul si scopul lor.

cuvinte-cheie: proteste | PMAN

Comentarii (0)

 

Related news

Sus