Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-04-12/ministerul-afacerilor-interne-a-facut-publice-listele-cu-persoanele-retzinute-9643.html
Data: Apr 12, 2009 (12:34)

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice listele cu persoanele reţinute

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că În cadrul cauzelor penale au fost reţinute 166 persoane, dintre care 86 - arestate.

Sancţiunii „arest la domiciliu” au fost supuse 88 persoane şi altele 33 au fost obligate să nu părăsească domiciliul.

Categoria „minori”. La 7 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost reţinuţi 19 minori, dintre care 5 originari din Chişinău, 5 - din Cahul si 9 - din alte raioane ale republicii. Minorii reţinuţi au fost plasaţi în Centrul de plasament pentru minori al MAI. La 8 aprilie 2009 personalitatea copiilor a fost identificată şi 17 din ei au fost predaţi părinţilor în aceiaşi zi. Ceilalţi 2 au fost luaţi de părinţi la 9 aprilie 2009.

La 8-11 aprilie 2009 au fost reţinuţi 17 minori. Dintre ei 3 au fost eliberaţi imediat fără aplicarea măsurilor de constrângere, fiind petrecute convorbiri profilactice în prezenţa părinţilor.

În privinţa la 14 minori a fost aplicată măsura de reprimare „arest la domiciliu”, fiind stabilită participarea lor nemijlocită la săvârşirea infracţiunilor.

Toate persoanele arestate penal se află în izolatorul de detenţie preventivă, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Rudele au fost informate despre locul aflării lor, inclusiv şi prin intermediul avocaţilor.

Totodata, pentru diverse contravenţii administrative au fost reţinute 129 persoane. În privinţa nominalizaţilor au fost aplicate sancţiuni „arest administrativ” pe diverse termene de la 5 pînă la 30 zile, în dependenţă de gravitatea contravenţiei săvârşite. Contravenienţii îşi ispăşesc pedeapsa în diferite izolatoare de detenţiei provizorie.

Ministerul Afacelor Interne prezintă listele persoanelor aflate în arest penal şi arest administrativ, cat şi a persoanelor reţinute, în privinţa cărora nu a fost încă aleasă măsura preventivă. Aceste liste sunt afişate pe panoul informativ al Comisariatului General de Poliţie mun.Chişinău, str.Tighina, 6, si în saitul oficial www.mai.md.

Acţiunile de identificare şi reţinere a persoanelor ce au comis acte de vandalism şi alte crime continuă.

L I S T A Persoanelor reţinute şi documentate administrativ în temeiul (art. 164, 174, 174/1,174/5-6, 174/15 CCA) şi sancţiunile aplicate faţă de ei (download)

L I S T A persoanelor reţinute, arestate în legătură cu evenimentele din 6-8 aprilie 2009 (download)