Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.04.2009

ASCOM îşi sistează activitatea în Moldova: Scrisoarea lui Anatol Stati

"Am luat act cu stupoare şi profundă indignare de declaraţiile iresponsabile făcute în ultimele zile de reprezentanţii şi acoliţii puterii comuniste de la Chişinău, inclusiv de - încă - preşedintele Voronin, despre pretinsa implicare a companiei ASCOM şi a familiei Stati în procesele politice şi electorale din Republica Moldova.

S-a ajuns până acolo încât fiul meu, omul de afaceri Gabriel Stati, a fost arestat, fiind învinuit de însuşi Vladimir Voronin, doar pentru simplul fapt că la 6 aprilie a fost în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de organizarea manifestaţiilor de protest care au urmat alegerilor din 5 aprilie şi de pregătirea unei lovituri de stat.

Opinia publică din Republica Moldova ştie deja, atât din declaraţiile noastre anterioare, cât şi din relatările mass-media, despre acţiunile şi presiunile murdare întreprinse de clanul Voronin în scopul destabilizării activităţii ASCOM şi acaparării, prin metode banditeşti, a averii familiei Stati, inclusiv a activelor considerabile ale ASCOM din Kazahstan. Simţind acum că regimului şi clanului său mafiot le fuge pământul de sub picioare, Voronin caută cu disperare să se răzbune, lansând atacuri furibunde la adresa ASCOM şi a familiei Stati, în dorinţa de a le distruge.

Puşi în situaţia de a apăra onoarea familiei şi buna reputaţie câştigată de-a lungul anilor de compania noastră, faţă cu laşitatea şi infamia unor impostori fără scrupule, noi respingem categoric învinuirile paranoice ale lui Vladimir Voronin şi ale lacheilor săi, calificându-le drept halucinaţii ale unor oameni care nu mai răspund nici de faptele, nici de vorbele lor.

În consecinţă, ne adresăm autorităţilor din Ucraina, pe al cărei teritoriu a fost reţinut fiul meu Gabriel Stati, cu rugămintea ca la examinarea dosarului de extrădare să fie luate în calcul toate argumentele expuse mai sus şi să nu fie admis transferul său către autorităţile moldovene până la efectuarea unei anchete imparţiale şi independente.

Totodată, având în vedere condiţiile insuportabile în care este nevoit să activeze colectivul companiei ca urmare a presiunilor tot mai deşănţate ale puterii comuniste, aducem la cunoştinţa opiniei publice că ASCOM îşi sistează total activitatea în Republica Moldova până la instaurarea unui regim democratic, stabilindu-şi sediul în străinătate".

cuvinte-cheie: ASCOM | Stati | Voronin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus