Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.04.2009

UPDATE La Chisinau sint asteptate noi proteste / Desfăşurarea evenimentelor

Desfasurarea evenimentelor de vineri:

UPDATE La Chisinau sint asteptate noi proteste / Premierul moldovean avertizeaza: Jertfele umane vor fi foarte greu de evitat

Moldovenii sunt asteptati vineri, incepand cu ora 10:00, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, intr-un amplu miting impotriva sistemului comunist. Tinerii sunt invitati la un protest non-violent - REVOLUTIA FLORILOR, potrivit mesajelor care circula pe bloguri, twitter, facebook si alte siteuri de socializare.

"Vineri 10 aprilie 2009 ora 10:00 REVOLUTIE FRATILOR !!! O noua data in istoria noastra! Toata Republica la Chisinau in Piata Marii Adunari Nationale (#PMAN) cu flori in maini!!!! Jos comunistii pentru un viitor mai bun! Fara Violenta! Transmite mesajul mai departe! Anunta prietenii, parintii si pe toti care ii cunosti!!! HAI FRATILOR! A SOSIT CEASUL!", scrie pe pmfu.blogspot.com.

Toate mesajele insista asupra evitarii oricaror forme de violenta, pentru a nu oferi politiei justificarea unei interventii in forta. "VENITI CU FLORI IN MAINI!!!!!!!!! Noi NU suntem huligani! Noi NU suntem vandali!!! Protestam cu flori in maini! Degeaba infiltrati agitatori! Degeaba incercati sa ne manipulati! Florile sunt armele noastre! REVOLUTIA FLORILOR!".

"Flowers are a powerful symbol of peace and non-violence! It's a better symbol than candles! Use flowers tomorrow in Moldova! #pman", scrie cezarmaroti, pe twitter.com.

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a cerut joi politiei municipale sa asigure ordinea publica la actiunea de protest de vineri.


Desfasurarea evenimentelor de vineri:

Ora 11.10: Doar 10 protestatari se afla in Piata Marii Adunari Nationale, in timp ce in spatele cladirii Guvernului se afla sute de politisti, echipati de lupta, anunta Unimedia.info. La o distanta de 10 minute de centrul orasului au fost observate 10 camioane militare.

Ora 11.00: Moldova dezminte ca ar fi primit ajutor constind in armament de la Moscova: "Ministerul de interne dispune de suficiente forte si mijloace pentru mentinerea ordinii publice", a declarat pentru RIA Novosti seful biroului de presa al Ministerului de interne, locotenentul Alla Meleca.

Ora 10:20: Doar cateva zeci de persoane sunt stranse, la aceasta ora, in piata din Chisinau.

Ora 10:12: Premierul Zinaida Greceanii avertizeaza: Organizatorii celei mai mare crime din istoria Republicii Moldova planifica pentru miine si duminica sa foloseasca din nou copiii pentru a devasta cladirea Guvernului, de data aceasta. Daca acest lucru va fi admis de noi toti, jertfele umane vor fi foarte greu de evitat.

Ora 10:00: Unimedia.info a anuntat ca provider-ul de internet Moldtelecom pare sa fi blocat o serie de site-uri de stiri: jurnaltv.md, hotnews.md, protv.md, facebook.com, odnoklassniki.ru, twitter.com.

Ora 9:08: Rusia a trimis la Chisinau „o partida impunatoare de munitii speciale pentru stoparea protestelor”, scrie publicatia rusa Kommersant, care este formata din grenade de tip „Ceremuha” si alte substante speciale. (Unimedia)

cuvinte-cheie: proteste | manifestatii | PMAN

Comentarii (0)

 

Related news

Sus