Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.04.2009

Trei jurnalişti români părăsesc Moldova, după ce au fost reţinuţi de poliţie

Reporterul Yevgeniya Kironaki, operatorul Mihai Valentin Buzduga şi şoferul Gabriel Colac sunt cei trei reţinuţi de către poliţia din Republica Moldova.

Realitatea TV nu şi-a putut contacta de trei ore  trimişii în Republica Moldova. Jurnaliştii au fost aşteptaţi de poliţişti în camera de hotel.  Aceştia au fost conduşi la Comisariat cu maşina Realitatea TV.

Yegeniya şi Valentin se întorceau în jurul orei 21:30 de la o filmare, iar şoferul lor le-a dat un telefon. I-a spus Yevgheniyei că în cameră îi aşteaptă poliţia. Ea a reuşit să dea un telefon în redacţie şi să anunţe că vor fi interpelaţi de forţele de ordine.

Odată ajunsă în camera de hotel, Yevgenyia a fost informată că trebuie să îşi ia tot echipamentul, maşina şi să-i urmeze la Comisariat pentru verificări de rutină. Deasemenea i s-a spus că nu are nici un motiv pentru care să se sperie.

Odată ajunşi la Comisariat, celor trei li s-au luat actele, fiind rugaţi să aştepte în maşină. După aproximativ 40 de minute de aşteptare cineva din redacţia de la Bucureşti i-a trimis Yevgeniyei un mesaj pe telefon ca să-i întrebe dacă sunt bine. Răspunsul primit a fost "Ok".

Din acel moment nu s-a mai putut stabili nici un contact cu cei trei pentru că au avut telefoanele închise.

Potrivit unor surse ale jurnaliştilor Realitatea TV, se pare ce cei trei s-au aflat în sediul Ministerului de Interne.

Incidentul intervine la câteva ore după ce echipa Antenei 1 şi 3 din R. Moldova s-a întors de la Chişinău. Informaţiile iniţiale vorbeau despre expulzarea celor trei jurnalişti, dar ajunşi în România ei au explicat că au plecat de bunăvoie, în urma unei decizii a redacţiei de la Bucureşti. Jurnaliştii de la Antena au cerut escorta OSCE până la graniţă.

Postul Realitatea TV, care putea fi urmărit prin cablu la Chişinău, nu mai poate fi vizionat de câteva zile.

cuvinte-cheie: jurnalisti | retinuti | Romania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus