Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.04.2009

PLDM a renunţat la proteste de stradă pentru a nu face jocul comuniştilor

Preşedinetle PLDM Vlad Filat a declarat joi dimineaţa pentru ediţia News Magazin de la Antena 3 că partidul său şi-a retras cererea de autorizare a manifestaţiilor pentru o perioadă mai îndelungată, depusă la Primărie cu trei săăptămâni în urmă. Filat a declarat că PLDM nu a organizat protestele de azi şi că PLDM se abţine de la proteste pentru a nu face jocul comunistilor, care are drept scop dislocarea atenţiei de la renumărarea voturilor şi depsitarea fraudelor.

“După probele ce le deţinem, urmau să apară grupuri de provocatori. Majoritatea dintre ei au fost identificaţi şi sunt cu antecedente penale, scoşi din penitenciare”, a declarat Vlad Filat.
 
El a spus că în prezent se lucrează asupra verificării listelor electorale pentru a demonstra frauda şi acţiunile ce vor urma din  partea PLDM vor fi bine gândite, cu finalitate logică, dar nu acţiuni violente, car au fost  dirijate de comunişti

Potrivit numărărilor paralele de voturi, efectuate de către reprezentanţii partidelor, cota buletinelor fraudate este de 6-10%. Printre cele mai grave încălcări înregistrate în ziua scrutinului, Vlad Filat a menţionat: eliberarea buletinelor false, votarea cu mai  multe fişe personale de însoţire a buletinelor de identitate, votarea persoanelor decedate şi a celor precaţi peste hotar etc.

“Ulterior putem să ajugem şi la renumărarea voturilor, în prezent sarcina principală este să demonstrăm că au votat persoane decedate, să constatăm frauda şi să  extindem termenul pentru verificare a listelor electorale, pentru care CEC a oferit doar 4 zile”, a spus Filat.

Potrivi liderului PLDM, începând cu ziua de ieri se simte sprijinul organismelor internaţionale, iar PLDM a cerut suportul partenerilor occidentali pentru constiuirea unei comisii de anchetă pe marginea evenimentelor de marţi

“Daca vom deice să facem acţiuni de protest le vom face legal şi în scopul propus - alegeri repetate”, a declarat Vlad Filat, adăugând că, având în vedere că comuniştii nu au mandatele necesare pentru a alege preşedintele vom se va insista asupra alegerilor repetate.

cuvinte-cheie: alegeri | Filat | PLDM | proteste

Comentarii (0)

 

Related news

Sus