Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.04.2009

Moscova a livrat Chişinăului grenade cu gaze “Ceriomuha” pentru a înnăbuşi protestele tinerilor

Moscova a livrat Chişinăului grenade cu gaze “Ceriomuha” pentru a înnăbuşi protestele tinerilor

Rusia a livrat miercuri dimineaţa un lot de mijloace speciale pentru înnăbuşirea protestelor, scrie ziarul Kommersant. Surse din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău au declarat pentru publicaţia rusă că în dimineaţa zilei de miercuri, din oraşul Ramensk din suburbia Moscovei, a aterizat avionul IL-76, având la bord o încărcătură periculoasă.

“Timp de o oră, fiind asigurată sub supraveghere şi pază strictă, din aviona au fost descărcate lăzi cu grenade cu gaze “Ceriomuha” şi alte mijloace speciale. La 7.14 avionul a zburat înapoi”, a spus sursa citată.

Kommersant menţionează că anterior, preşedintele Vladimir Voronin a declarat că nu va permite repetarea evenimentelor de marţi. Ordinul de a utiliza armele, a fost deja dat tuturor subdiviziunilor poliţiei, ce asigură paza Guvernului şi a clădirii Teleradio Moldova.

„Preşedintele are sprijinul Moscovei. Începând cu 6 aprilie, domnul Voronin a avut în fiecare zi convorbiri telefonice cu Dmitri Medvedev”, notează Kommersant.
 
Totodată, publicaţia menţionează că pe Internet circulă apeluri care cheamă la revoluţie vineri, 10 aprilie. În acelaşi timp, liderii celor trei partide de opoziţie, care au trecut pragul electoral, au declarat că nu au nici o legătură cu organizarea acestor acţiuni. „Noi nu ştim cine stă în spatele acestor acţiuni. Noi nu numai că nu  chemăm pe nimeni în stradă, dar chiar am retras cererea pentru desfăşurarea protestului, depusă încă înaintea alegerilor”, a declarat pentru Kommersant vicepreşedintele PLDM Alexandru Tănase.


„Astăzi va fi clar dacă reprezentanţii autorităţilor moldovene vor avea sau nu posibilitatea de a folosi ajutorul rusesc”, conchide publicaţia rusă Kommersant.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus