Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2009

Reporteri de la Adevărul şi Gândul expulzaţi din Moldova

Un fotoreporter al cotidianului Adevărul a fost expulzat din Republica Moldova, în noaptea de marţi spre miercuri, de pe Aeroportul din Chişinău, fiind trimis înapoi în ţară, la Timişoara, a declarat pentru MEDIAFAX Grigore Cartianu, redactor-şef Adevărul.

Pe aeroport, forţele de ordine i-au oprit paşaportul lui Horia Călăceanu şi l-au condus sub pază militară într-o "cameră sterilă" din aerogară. Fotoreporterul susţine că după controlul paşapoartelor, au venit mai multe persoane în uniformă care i-au verificat bagajele, iar un locotenent i-a spus că nu poate intra în Republica Moldova. Fotoreporterul a părăsit Republica Moldova, paşaportul său fiind reţinut de autorităţile moldovene şi trimis în ţară prin intermediul pilotului.

Dragoş Boţa, de la cotidianul Gândul, a fost şi el expulzat. Conform acestuia, grănicerii i-au spus că nu-i pot permite accesul în Republica Moldova pentru că nu au rezervare la hotel sau invitaţie. Jurnaliştii au invocat argumente privind libera circulaţie, Uniunea Europenă şi datele oficiale de pe site-urile Ministerului Moldovean de Externe. De asemenea, ofiţerul moldovean a întrebat: "De ce n-aveţi bilet de întoarcere din Moldova? Păi cum să staţi aşa, fără să ştiţi cum plecaţi? Unde mergeţi aşa prin ţară? Trebuie să vă cheme cineva", jurnaliştii întrebând ironic dacă preşedintele Voronin o să îi invite să meargă la conferinţa de presă.

cuvinte-cheie: jurnalisti | expulzare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus