Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2009

Medvedev l-a felicitat pe Voronin pentru maniera în care au acţionat autorităţile la 7 aprilie

Dmitri Medvedev l-a felicitat autorităţile moldoveneşti pentru maniera în care au acţionat în condiţiile protestelor violente din 7 aprilie curent, ce a permis menţinerea sub control a stării de lucruri şi restabilirea ordinii de drept în capitala ţării. Potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei, acest fapt a fost menţionat în timpul convorbirii telefonice cu preşedintele moldovean Vladimir Voronin.

Totodată, joi, Voronin a avut o convorbire telefonică şi cu preşedintele Lituaniei, Valdas Adamkus.

Subiectele discuţiei au vizat situaţia social-politică din Republica Moldova, şeful statului lituanian apreciind faptul restabilirii de către autorităţile moldoveneşti, în ziua de 7 aprilie curent, a ordinii publice fără aplicarea forţei. Exprimându-şi solidaritatea privind modul în care a gestionat conducerea Republicii Moldova starea de lucruri în cadrul acţiunilor de protest, Valdas Adamkus a subliniat importanţa evoluţiei evenimentelor în strictă conformitate cu principiile şi normele democratice. 

În cursul convorbirii telefonice au fost abordate şi chestiuni privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi vizînd Parteneriatul Estic.

cuvinte-cheie: Medvedev | Adamkus | convorbire | Voronin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus