Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2009

Apelul premierului către populaţie

În ultimele zile în Republica Moldova se întîmplă nişte lucruri oribile, straşnice, în care din păcate sunt atraşi copii noştri, care sunt viitorul şi sensul vieţii fiecăruia dintre părinţi. Pentru orice om cu Dumnezeu în suflet, pentru orice mamă, viaţa şi sănătatea copilului este totul ce are mai sfînt. Cu gîndul la copii ne trezim si cu gîndul la ei ne trăim viaţa.

Spre marele nostru regret, zilele acestea s-a văzut clar, că pentru unii oameni, dacă poţi să-i numeşti aşa, viaţa copiilor nu prezintă nimic, sunt gata să-i sacrifice în interesele lor murdare şi antiumane. Mulţumesc Domnului că ne-a păzit în ziua de marţi şi n-am pierdut viaţa nici unui din copii aruncaţi să devasteze clădirile Preşedenţiei şi Parlamentului Republicii Moldova, pe care le apărau tot copii noştri, poliţişti care mai mult de o sută stau şi astăzi în spitale.
Nici o mamă nu poate vedea indiferentă ce se încearcă a face cu copii noştri.

Din păcate, trebuie să Vă comunic că intenţiile criminale de a pune din nou sub gloanţe vieţile tinerilor noştri nu s-au terminat. Organizatorii celei mai mare crime din istoria Republicii Moldova planifică pentru mîine şi duminică să folosească din nou copii pentru a devasta clădirea guvernului, de data aceasta. Dacă acest lucru va fi admis de noi toţi, jertfele umane va fi foarte greu de evitat. Poliţia va folosi toate mijloacele necesare pentru apărarea constituţionalităţii Republicii Moldova, inclusiv armele.

Mă adresez către Dvs. ca prim-ministru, ca mamă, vorbiţi cu scumpii voştri copii, convingeţi-i că viaţa este cel mai sfînt lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu. Nu trebuie să şi-o închine intereselor unor persoane care nu au nimic sfînt pe lumea aceasta. Vă rog să mă credeţi, că copilul nici unuia dintre acei care au organizat acest măcel nu se află în stradă, toţi îi ţin în siguranţă. Îi folosesc doar pe ai dumneavoastră.

Mă adresez mamelor profesoare. Vă rog să aveţi grijă de copii Dvs. şi de ai noştri pe care vi i-am încredinţat să ni-i educaţi, să ni-i faceţi mari, să ne putem bucura de ei. Cea mai mare durere a mea a fost cînd am văzut în piaţă profesoare care duceau de mînuţe copii să participe acolo unde nici maturii nu trebuie să fie. Vă implor, nu există nimic mai scump decît viaţa copilului. Fie-vă frică de Dumnezeu.

Guvernul Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru restabilirea cît mai urgentă a simbolurilor statalităţii noastre, clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. Costul estimativ al acestor lucrări depăşeşte 300 mil. lei. Cu aceşti bani puteam face foarte multe lucruri frumoase pentru ţara noastră, pentru copii şi tinerii noştri.

Vă îndemn pe toţi să avem grijă de copii în aceste momente dificile pentru neamul nostru.

Dumnezeu să ne păzească.

cuvinte-cheie: Greceanii | apel | proteste

Comentarii (0)

 

Related news

Sus