Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2009

Ambasadorul Ucrainei la Chisinau: "Romania promoveaza o linie politica echilibrata si calma in raport cu Republica Moldova"

Deputatii Dumei de Stat a Rusiei nu ar trebui sa faca declaratii virulente si pripite cu privire la situatia din Republica Moldova, a declarat, intr-un interviu aparut in editia de joi a cotidianului ucrainean Den, ambasadorul Ucrainei la Chisinau, Serghei Pirojkov, transmite Agerpres.

"Parlamentarii rusi percep evenimentele de la Chisinau strict ca pe o conspiratie antiruseasca avand drept scop sa rupa Republica Moldova de Rusia si s-o apropie de Romania. Insa o astfel de declaratie transanta nu face decat deservicii Republicii Moldova, care nu va avea decat de suferit din aceasta, intrucat exista riscul ca actuala situatie sa provoace o scindare a societatii si sa determine blocarea pe termen nelimitat a reglementarii conflictului transnistrean", a explicat diplomatul ucrainean. "In ceea ce priveste 'mana Romaniei' in evenimentele de la Chisinau, nu as dori sa vorbesc despre acest lucru. Se pare ca au existat tentative de a trimite cinci autobuze de la Bucuresti, dar ele n-au ajuns la Chisinau intrucat au fost blocate la granita.

Ambasadorul Republicii Moldova a fost rechemat la Chisinau pentru consultari, iar aceasta este o aluzie directa la tensionarea relatiilor dintre cele doua state. Vreau totusi sa mentionez ca Romania are o linie politica echilibrata si calma in raport cu Republica Moldova", a afirmat Serghei Pirojkov inaintea expulzarii ambasadorului roman si a asistentului sau de la Chisinau.

Pozitia Ucrainei cu privire la aceste evenimente trebuie sa se rezume, in opinia sa, la urmatoarele: incetarea oricaror actiuni in forta, inceperea negocierilor intre putere si opozitie si reglementarea situatiei pe cale pasnica.

Sursa: Ziua

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus