Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2009

Noapte agitată la Chișinău

La Chisinau noaptea a agitată. Peste 10 mii de tineri şi-au continuat protestul inceput cu o seara inainte fata de rezultatele scrutinului parlamentar din 5 aprilie. Presedintele Vladimir Voronin, intr-o declaratie citita de un jurnalist la postul national de televiziune, a acuzat opozitia si pe protestatarii din piata Marii Adunari Nationale ca încearcă să organizeze o lovitură de stat. Declaratii similare a facut presedintele Voronin si presedintele parlamentului de la Chisinau, Marian Lupu la convorbirile de la guvern cu liderii opozitiei , care au cerut renumararea voturilor din alegerile de duminica. Vladimir Voronin

In replica, liderul Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urechean a declarat că banuieste implicarea serviciilor de informatii moldovene in provocarea violentelor din cursul zilei de ieri.

Primarul Chisinaului si vicepresedinte al partidului liberal Dorin Chirtoaca a punctat cererile opozitiei de a se renumara voturile din scrutinul de duminica, dar nu numai atit.

Catre miezul noptii, politia a preluat controlul asupra cladirii parlamentului si presedintiei, cladiri vandalizate in cursul zilei de ieri de un grup de protestatari.

Corespondentii Europei Libere aflati in centrul Chisinualui au relatat că in cursul noptii, un grup de tineri in stare de ebrietate au incercat sa sparga chioşcuri şi magazine. Corespondentul nostru in piata ne-a transmis ca potrivit ministerului afacerilor interne a fost spart un singur chioşc, si politia a folosit gloante oarbe pentru relua controlul asupra cladirii parlamentului si presedintiei. Agentia Associated Press citeaza declaratia doctorului Iuri Baziluc, de la spitalul de urgenta din Chisinau care spune ca au fost adusi la spital cu rani mai usoare sau mai grave, 50 de oameni, politisti si protestatari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus