Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-04-08/mihnea-constantinescu-a-primit-avizul-parlamentarilor-pentru-a-deveni-ambasador-la-chishinau-9523.html
Data: Apr 8, 2009 (22:02)

Mihnea Constantinescu a primit avizul parlamentarilor pentru a deveni ambasador la Chişinău

Mihnea Constantinescu a primit miercuri seara, cu unanimitate de voturi, avizul pentru postul de ambasador la Chişinău, după o audiere care a durat ceva mai mult de o oră în faţa comisiilor reunite de politică externă ale Parlamentului.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a anunţat că parlamentarii au votat în unanimitate în favoarea propunerii MAE de numire a lui Mihnea Constantinescu, catalogând gestul României ca pe unul de normalitate, dincolo de provocările şi ofensele părţii moldovene.

"Vă anunţ cu plăcere că votul celor două Comisii de politică externă  fost unanim, propunerea de numire ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar a domnului Mihnea Constantinescu a fost aprobată în unanimitate de Comisiile de politică externă", a  declarat Corlăţean la finalul reuniunii celor două Comisii de politică externă.

Corlăţean a catalogat gestul României de a numi cât mai urgent un ambasador în Republica Moldova "este un gest de normalitate pe care România îl face dincolo de provocările şi ofensele absolut inacceptabile care au venit dinspre puterea de la Chişinău". Corlăţean a reiterat afirmaţiile făcute la începutul şedinţei în ceea ce priveşte deschiderea şi voinţa României de a sprijini traseul european al Republicii Moldova, de a avea o relaţie de cooperare cu ţara vecină. "Noi suntem deschişi pentru acest lucru şi suntem deschişi în cadrul familiei europene", a precizat Corlăţean. NewsIn