Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2009

Emil Boc: România respinge categoric acuzaţiile formulate de către autorităţile Republicii Moldova

"România respinge categoric acuzaţiile formulate de către autorităţile Republicii Moldova privind presupusele implicări ale României în afacerile interne ale acestui stat. România apreciază că această acuzare este o provocare la adresa statului roman”, a declarat miecuri, premierul României Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă la finele şedinţei de Guvern.

Emil Bc a spus că este inacceptabil ca puterea comunistă de la Chişinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României şi a cetăţenilor români.


“România a sprijinit consecvent independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi va continua să aibă o abordare europeană în raporturile sale cu statul vecin, în pofida politicii anti-româneşti a autorităţilor comuniste de la Chişinău”, a declarert Boc. 

Premierul a spus că România va susţine în continuare aproprierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc să studieze în România, precum şi participarea la alte programe europene destinate cetăţenilor acestei ţări.

Totodată, premierul roman a spus că România nu va lua măsuri similare privind personalului ambasadei Republicii Moldova de la Bucureşti şi va menţine sistemul de vize gratuite pentru cetăţenii moldoveni. “În privinţa problemelor legate de declararea de către autorităţile Republicii Moldova „persona non grata” în persoana ambasadorului României în Republica Moldova, România nu va uza de reciprocitate şi nu utiliza asemenea proceduri. Dimpotrivă. Va continua să abordeze aceeaşi politică europeană de deschidere faţă de Republica Moldova”, a mai declarat Emil Boc..

cuvinte-cheie: vize | declaratie | premier | Romania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus