Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.04.2009

Procuratura generală a Moldovei a iniţiat un dosar penal în cazul blocării secţiei de votare din Corjova

Procuratura a iniţiat urmărirea penală pe faptul împiedicării exercitării libere a dreptului electoral şi a activităţii secţiei de votare de circumscripţie din Corjova, comunicaă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 5 aprilie 2009, la sectorul de votare nr.5/15 amplasat în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din s. Corjova, circa 300 de persoane necunoscute au blocat cu tehnică grea drumurile de acces spre secţia de votare.

În continuare, aceştia au atacat localul secţiei de votare, deteriorînd urnele de vot care au fost sustrase. Astfel, pe întreg parcursul zilei de ieri respectiva secţie de votare a fost blocată, fiind îngrădit dreptul constituţional al cetăţenilor RM - de a alege şi de a fi ales.

Potrivit procurorilor, grupul de persoane era condus de reprezentanţii organelor neconstituţionale ale rmn.

Astfel, în privinţa acestui grup de persoane procurorii au pornit urmărirea penală în baza art.181 CP – împiedicarea prin exercitarea liberă a dreptului electoral şi a activităţii organelor electorale, săvîrşită prin blocarea şi atacarea secţiei de votare şi prin sustragerea urnelor de vot.

Actualmente, procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei şi identificarea tuturor persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere.

cuvinte-cheie: penala | dosar | Procuratură | Corjova

Comentarii (0)

 

Related news

Sus