Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.04.2009

Benita Ferrero-Waldner este mulţumită de alegerile paşnice din Moldova

Benita Ferrero-Waldner este mulţumită de alegerile paşnice din Moldova

Comisarul pentru relaţii externe şi politica Europeană de vecinătate Benita Ferrero Waldner şi-a exprimat satisfacţia că alegerile palramentare din Republica Moldova s-au descăşurat într-o manieră paşnică şi organizată şi în cadrul unui pluralism democratic.
 
„Doresc să felicit populaţia Moldovei pentru participarea activă la aceste alegeri, ce confirmă angajamentul lor pentru democraiţe în ţara lor", se arată într-o declaraţie a comisarului european, difuzată luni, 6 aprilie.
   
Totodată, Benita Ferrero-Waldner a menţionat că a luat cunoştinţă de concluziile preliminare ale Misiunii internaţionale de observatori din partea OSCE, care demonstrază că sunt necesare eforturi, linclusiv la nivel legiislativ, pentru a asigura un proces electoral liber de interferenţa administrative, pentru garantarea libertăţii de expresie şi accesului la informaţie, de râns cu creşterea încrederii populaţiei în acest proces. „Chem noul parlament să lucreze operativ pentru a implementa recomandările Misiunii de îndată ce ele vor fi finalizate", a spus comisarul european.

"Aştept cu nerăbdare dezvoltarea de mai departe a relaţiilor UE-Moldova şi implemetarea reformelor politice şi economice, inclusiv întărirea supremaţiei legii şi a libertăţilor fundamentale menţionate în cadrul dialogului cu autorităţile moldovene din legislatura anterioară", se mai arată în mesajul Comisarului pentru relaţii externe şi politica Europeană de vecinătate Benita Ferrero Waldner.

cuvinte-cheie: comisar | alegeri | Benita | Ferrero | Waldner

Comentarii (0)

 

Related news

Sus