Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.04.2009

În perioada 23-30 mai va avea loc o misiune economică moldovenească în SUA

Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în colaborare cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova, Camera de Comerţ Americană din Moldova şi cu suportul Ambasadei ţării noastre în SUA.

În cadrul Misiunii econmice la Washington, va fi organizat forul economic “Moldova prezintă”,   la care se vor întruni reprezentanţii businessului moldovenesc cu oameni de afaceri din SUA. La forum vor fi făcute prezentările proiectelor investiţionale ale fiecărui participant din Moldova. De asemenea, va fi organizată o masă rotundă, la care vor participa reprezentanţi ai Corporaţiei Provocările Mileniului, precum şi firme ce cooperează strâns cu această agenţie Guvernamentală pentru implementarea strategiilor naţionale a statelor beneficiare de asistenţă. Tot aici se va face prezentarea şi degustarea vinurilor moldoveneşti.

În cadrul misiunii ca fi organizată o masă rotundă cu participarea reprezentanţilor Fondului pentru Investiţii NIS - unul dintre cele mai performante fonduri de promovare a investiţiilor în Moldova şi spaţiul ex-sovietic.

Participanţii la misiunea economică vor efectua o vizită de lucru în statul Carolina de Nord, unde vor avea loc întrevederi cu cercurile de afaceri din acest stat şi cu reprezentanţii Camerelor de Comerţ locale.
Misiuna economică în Statele Unite ale Americii are drept obiective stabilirea contactelor directe de colaborare cu omologii americani; atragerea investiţiilor de capital în companiile moldoveneşti; crearea de întreprinderi moldo-americane; promovarea produselor şi serviciilor moldoveneşti pe piaţa SUA;

Potrivit CCI, regiunile menţionate sunt interesate de importul de bunuri de consum/produse cu posibilităţi imediate de absorbţie de această piaţă; vinuri şi apă minerală, mobilă, articole de sticlă şi ceramică, produse textile, îmbrăcăminte, încălţăminte, produser alimentare, etc. De asemenea, pentru sectoarele: alimentar/procesarea produselor alimentare; băuturi/industria vinului, construcţii civile/industriale; proiecte în sectoarele: energetic, infrastructură, reabilitarea sistemului de irigare etc.

cuvinte-cheie: misiune | economica | SUA

Comentarii (0)

 

Related news

Sus