Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-04-03/idis-viitorul-a-lansat-ghidul-alegatorului-ghid-pentru-formatori-de-opinie-shi-cetatzeni-9333.html
Data: Apr 3, 2009 (22:34)

IDIS Viitorul a lansat Ghidul alegătorului - ghid pentru formatori de opinie şi cetăţeni

Publicaţia surprinde esenţa alegerilor parlamentare şi explică atribuţiile şi responsabilităţile instituţiei legislative. Mai mult, ghidul compilează platformele electorale ale concurenţilor electorali înregistraţi pentru scrutinul din 5 aprilie 2009. Cu un tiraj de 300 de exemplare, publicaţia va fi distribuită gratuit în toate raioanele republicii.

Iniţiativa dată este parte componentă a proiectului „Stimularea responsabilităţii civice în cadrul campaniei electorale din 2009”, finanţat de Delegaţia Comisiei Europene în Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Democraţie şi Drepturile Omului.

„Prin elaborarea Ghidului, ne-am propus să prezentăm de o manieră simplă şi inteligibilă informaţie utilă care explică rostul votului într-o societate democratică. Prezentarea platformelor electorale îi va face pe concurenţii electorali mai cunoscuţi cetăţenilor, astfel încât aceştia să voteze conştient şi să fie în măsură să monitorizeze respectarea promisiunilor electorale.”, susţine directorul de proiect Ghenadie Mocanu.

Pe lângă Ghidul alegătorului, IDIS „Viitorul” a mai produs o broşură, cu genericul „Trezeşte-te şi votează”. În total, au fost distribuite 75.000 de broşuri, 20.000 de postere, 25.000 de abţibilduri şi 40.000 de calendare. În prezent, la posturile TV şi radio locale rulează o serie de cinci spoturi civice. Toate materialele motivaţionale au fost finanţate de Uniunea Europeană.