Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2009

IDIS „Viitorul” califică învinuirile aduse de PCRM ca fiind nefondate

IDIS „Viitorul” respinge învinuirile aduse în Contestaţia depusă de reprezentantul PCRM la CEC în data de 17 martie 2009 ca fiind nefondate. Poziţia oficială a Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul” a fost prezentată azi, în cadrul şedinţei Comisiei Electorale Centrale.

Toate acţiunile civice elaborate şi promovate de IDIS „Viitorul” se încadrează totalmente în limitele statutare şi legale în vigoare în R. Moldova.  IDIS „Viitorul” este o organizaţie neguvernamentală, neafiliată politic şi de utilitate publică, care are drept scop promovarea valorilor democratice şi ale unui stat de drept. Acest statut al IDIS a fost dobândit în baza activităţii sale pe parcursul a circa 15 ani, recunoscut pe plan naţional şi internaţional, precum şi confirmat în modul stabilit de legislaţia Republicii Moldova.

Amintim că la 17 martie 2009 reprezentantul PCRM la CEC a depus o contestaţie prin care a adus IDIS „Viitorul” învinuiri pe cât de grave, pe atât de nefondate, solicitând atenţionarea IDIS „Viitorul” pentru nerespectarea legislaţiei electorale. Reprezentantul PCRM se referă la o serie de materiale de educaţie civică, elaborate de IDIS „Viitorul”, în cadrul proiectului „Stimularea responsabilităţii civice în cadrul campaniei electorale din 2009”, finanţat de Delegaţia Comisiei Europene în Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Democraţie şi Drepturile Omului.

Referinţa IDIS „Viitorul” la contestaţia depusă la CEC de reprezentantul PCRM

Contestaţia depusă la CEC de reprezentantul PCRM

Spot video "Votul tău îţi aduce familia mai aproape"

Spot video "Trezeşte-te şi votează"

 

cuvinte-cheie: IDIS Viitorul | CEC | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus