Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.03.2009

Rusia regretă contramandarea întrevederii dintre Vladimir Voronin şi Igor Smirnov

Rusia regretă contramandarea întrevederii dintre Vladimir Voronin şi Igor Smirnov

Federaţia Rusă regretă contramandarea întrevederii dintre preşedintele Moldovei Vladimir Voronin şi liderul Transnistriei Igor Smirnov, planificată pentru 25 martie la Tiraspol, a declarat joi, 26 martie la un briefing la Moscova reprezentantul oficial al MAE rus Andrei Nesterenko.

Potrivit oficialului rus, „este regretabil că acel eveniment pozitiv,  ce se înscria în cadrul înţelegerilor de la Moscova, a fost anulată în ultimul moment, oricare ar fi fost problemele ce puteau împiedica desfăurarea lui”. 

Andrei Nesterenko a spus că în calitate de reacţie preliminară se impune constatarea că în calea reîntoarcerii Chişinăului şi Tiraspolului spre o conlucrare normală, în ultimul timp s-au adunat mai multe impedimente, care pot fi înlăturate numai printr-o muncă asiduă, prin eforturile comune ale părţilor implicate, ale comediatorilor, OSCE, a observatorilor, fără tipare ideologizate şi atitudini părtinitoare.
   
Reprezentantul oficial al MAE rus a menţionat că Rusia îşi va continua activitatea în vederea creării condiţiilor de reluare a negocierilor în format 5+2.

cuvinte-cheie: Rusia | Transnistria | negocieri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus