Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 26 martie 2009

Câţiva directori de presă îndeamnă PLDM, PL şi AMN să coalizeze

  • Jurnaliştii de la publicaţii "Jurnal de Chişinău" şi "Timpul" dar şi postul de radio "Vocea Basarabiei" îndeamnă Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal şi Alianţa "Moldova Noastră" să dea un semnal clar alegătorilor că după alegerile din 5 aprilie vor face o coaliţie.

Atenţie la verificarea listelor electorale

  • Comisia Electorală Centrală atenţionează administraţia publică locală să verifice mai minuţios listele electorale.

Mass-media continuă să facă partizanat politic

  • Mass-media continuă să facă partizanat politic, este concluzia celui de-al patrulea raport de monitorizare a modului în care este reflectată campania electorală de către 24 de mijloace de informare în masă din R. Moldova. Raportul a fost lansat joi, 26 martie, de către Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) şi Asociaţia Presei Independente (API), în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte - Coaliţia 2009.

Liderul AMN se adresează către cetăţenii moldoveni de peste hotare

  • Liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, a lansat o adresare către cetăţenii moldoveni aflaţi peste hotare, prin care îi îndeamnă să meargă la vot şi să convingă rudele şi prietenii aflaţi în Moldova să participe „la o schimbare radicală în guvernarea ţării alături de AMN".

S-a început tipărirea buletinelor de vot    

  • Comisia Electorală Centrală anunţă că buletinele de vot  la alegerile Parlamentului din 5 aprilie 2009 se tipăresc începînd de astăzi, 26 martie 2009.

Partidul „Pentru Neam şi Ţară" s-a retras în favoarea AMN

  • Partidul "Pentru Neam şi Ţară" s-a retras din cursa electorală în favoarea Alianţei "Moldova Noastră". Într-o declaraţie, formaţiunea îşi motivează retragerea "prin necesitatea consolidării polului democratic".

CEC a exclus un concurent din buletinul de vot

  • Comisia Electorală Centrală a aprobat joi, 26 martie 2009, în şedinţă, solicitarea concurentului electoral Partidul politic „PENTRU NEAM ŞI ŢARĂ" de a se retrage din cursa electorală la alegerile Parlamentului din 5 aprilie 2009 şi a decis excluderea acestuia din buletinul de vot.

Partidele de opoziţie din nou în vizorul „Controlului civic"

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova ar trebui să-şi ceară scuze de la jurnaliştii ce au fost agresaţi în timpul mitingului pe care formaţiunea l-a organizat duminica trecută, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. De această părere sînt membrii Coaliţiei "Controlul civic - Alegeri 2009", care au prezentat joi un nou raport de monitorizare a campaniei electorale.

Vasile Tarlev a primit premiul "Alexei Kosîghin"

  • La data de 26 martie 2009, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Republican al Uniunii Centriste din Moldova (UCM), lui Vasile Tarlev, preşedinte al UCM, i-a fost înmânat premiul "Alexei Kosighin", acordat de către Uniunea Producătorilor din Rusia. Premiul i-a fost înmînat de către Grigore Harcenko, vice-preşedintele Uniunii Producătorilor din Rusia, şeful aparatului UPR, care în acest scop s-a deplasat de la Moscova la Chişinău

Ex-vicepreşedintele PNL se pronunţă pentru o coaliţie PLDM, PL şi AMN

  • "Dacă Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal şi Alianţa "Moldova Noastră" ar fi făcut o coaliţie politică în cadrul acestui scrutin electoral, ar fi fost un mesaj foarte clar, transmis electoratului, că s-a constituit polul liberal-democratic, care prezintă un puternic punct de gravitate pentru votul oamenilor cu viziuni democratice şi naţionale", susţine deputatul Anatol Ţăranu, ex-vicepreşedinte al PNL.
  •  

CEC îngrijorată de atacurile la adresa instituţiilor media

  • Comisia Electorală Centrală îşi exprimă îngrijorarea privind atacurile din ultimul timp asupra reprezentanţilor instituţiilor de informare în masă din partea unor concurenţi electorali.
  •  

Doctrina PCRM are la bază ideea construcţiei unui stat social

  • La baza doctrinei Partidului Comuniştilor din Republica Moldova nu este socialismul şi nici comunismul, ci construcţia unui stat social. Afirmaţia aparţine Preşedintelui ţării, Vladimir Voronin, lider al PCRM, şi a fost făcută într-un interviu acordat unui post român de televiziune.

Pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie au fost constituite 1977 secţii de votare

  • Comisia Electorală Centrală anunţă că alegerile vor avea loc în data de 5 aprilie 2009 în 1977 secţii de votare constituite.

Ex-premierul Vasile Tarlev: corupţia a devenit una din cele mai mari probleme în Moldova

  • Corupţia a devenit astăzi una din cele mai majore probleme în Moldova, care reprezintă unul din cele mai mari pericole pentru viitorul ţării noastre, a declarat ex-premierul Vasile Tarlev, lider al Uniunii Centriste din Moldova (UCM), în cadrul unui interviu pentru Info-Prim Neo.

TRM cere organelor abilitate protejarea angajaţilor companiei

  • Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului "Teleradio-Moldova" solicită Procuraturii Generale şi altor organe abilitate "să întreprindă acţiuni de protecţie a activităţii normale şi nestingherite a angajaţilor companiei", care se simt "intimidaţi" de membrii partidului Alianţa Moldova Noastră.

AMN suspendează acţiunea de protest în faţa Companiei „Teleradio-Moldova"

  • La doar o zi de la începutul acţiunii de protest, Alianţa Moldova Noastră a suspendat pichetarea sediului Companiei „Teleradio-Moldova", în aşteptarea unei reacţii din partea Consiliului de Observatori al acestei instituţii.

 

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: CEC | parlamentare | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus