Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 25 martie 2009

În ziua alegerilor secţiile de documentare a populaţiei vor avea program special de lucru

  • În ziua de 5 aprilie 2009, duminică, toate secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei din Moldova, inclusiv birourile primire şi eliberare a documentelor urgente, vor avea program de lucru.  

OSCE nu va monitoriza alegerile parlamentare din 5 aprilie peste hotarele R. Moldova

  • Misiunea de Observare a Alegerilor OSCE/ODIHR nu monitorizează alegerile parlamentare din 5 aprilie în afara R. Moldova. O declaraţia în acest sens a făcut, într-un interviu pentru Infotag, şeful Misiunii de Observare a Alegerilor OSCE/ODHIR, Nikolai Vulcianov.

AMN, PL şi PLDM intenţionează să creeze o coaliţie post-electorală

  • Trei formaţiuni politice de opoziţie - Alianţa Moldova Noastră, Partidul Liberal-Democrat şi Partidul Liberal care, potrivit rezultatelor ultimului Barometru de Opinie Publică, realizat la comanda IPP, au şanse reale să acceadă în Parlament, intenţionează să creeze o coaliţie post-electorală.

MAE susţine ideea creării unei coaliţii democratice, dar pune condiţii

  • Mişcarea Acţiunea Europeană îşi exprimă disponibilitatea de a forma, alături de celelalte partide democratice, o coaliţie postelectorală, dacă în programul de guvernare al acesteia se vor regăsi măsuri clare de luptă împotriva corupţiei.

Testează-ţi Votul pe www.testvot.eu

  • Fundaţia MRC (România), cu sprijinul  German Marshall Fund - Black Sea Trust, în colaborare cu Asociaţia pentru Democraţie Participativă "ADEPT", a lansat aplicaţia online Testează-ţi Votul! pe pagina de internet www.testvot.eu . Alegătorii indecişi din Republica Moldova primesc acum o mînă de ajutor pentru alegerile parlamentare din 5 Aprilie 2009.

Catolicii din R. Moldova îndemnaţi să participe la alegeri

  • Episcopia Romano-Catolică din R. Moldova cheamă catolicii să participe la alegerile parlamentare din 5 aprilie. În acest sens, Episcopul Anton Coşa a semnat o circulară prin care îndeamnă preoţii catolici să propage activismul civic al enoriaşilor.

AMN a pichetat Compania „Teleradio-Moldova"

  • Alianţa „Moldova Noastră" acuză IPNA „Teleradio-Moldova" că oferă, în cadrul buletinelor de ştiri, mai mult spaţiu Partidului Comuniştilor comparativ cu alţi concurenţi electorali. Formaţiunea a pichetat miercuri, 25 martie sediul instituţiei audiovizuale şi a cerut Consiliului de Observatori să se întrunească în termen de 24 de ore pentru a redresa situaţia.

PSD răspunde PD-ului pe marginea reglementării transnistrene

  • „Partidul Democrat este deranjat nu de soluţia în sine, ci de faptul că social-democraţii au fost primii care au lansat-o", a spus miercuri, 25 martie, la o conferinţă de presă Iurie Bolboceanu, preşedintele Consiliului Naţional al Partidul Social-Democrat. El s-a referit la faptul că PDM a solicitat Comisiei Electorale Centrale retragerea PSD din cursa electorală după ce ultimul şi-a prezentat propunerea de reglementare transnistreană, prin concesionarea acesteia Rusiei pentru 30 de ani.

Sondaj falsificat

  • Institutul de Politici Publice susţine că, în dimineaţa zilei de 24 martie, "cineva a intrat fraudulos pe domeniul ce aparţine Institutului - www.ipp.md - şi a expediat la mai multe adrese, în special, a mijloacelor de informare în masă, un fişier cu o pseudo-prezentare a rezultatelor ultimului sondaj de opinie din cadrul Programului "Barometrul de opinie publică" din martie 2009, prezentarea căruia a fost programată pentru 24 martie, ora 10.00".

PLDM a decis retragerea de pe lista de candidaţi a agresorului jurnaliştilor

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova a decis retragerea lui Ion Chitoroagă de pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare şi din toate funcţiile elective din cadrul partidului, în legătură cu incidentul produs duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale în cadrul mitingului „Votează fără frică", unde acesta a agresat echipa de filmare a agenţiei OMEGA.

Poliţiştii păzesc doar panourile electorale ale PCRM, afirmă reprezentanţii PD

  • Partidul Democrat din Moldova este ţinta predilectă a unor atacuri din partea anumitor forţe distructive, care compromit caracterul democratic al alegerilor parlamentare din acest an, au declarat, într-o conferinţă de presă, lideri locali ai PDM.

Liderul AMN afirmă că nu are oponenţi la funcţia de preşedinte al ţării

  • Nu am oponenţi la funcţia de preşedinte! Declaraţia aparţine lui Serafim Urechean, preşedinte al Alianţei Moldova Noastră, lansată în cadrul unei întâlnire off-line cu bloggerii din Republica Moldova.

CREDO recomandă concurenţilor electorală să-şi perfecţioneze propunerile de politici anticorupţie

  • Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului recomandă concurenţilor electorali să-şi îmbunătăţească propunerile de politici anticorupţionale incluse în platformele electorale.

Un candidat independent cere schimbarea formatului de dezbateri la câteva posturi TV

  • Comisia Electorală Centrală ar putea obliga mai multe surse mass-media, printre care posturile TV7 şi EuTV să schimbe modul de desfăşurarea a dezbaterilor electorale. O declaraţie în acest sens a făcut candidatul electoral independent Ştefan Urîtu la conferinţa de presă susţinută miercuri, 25 martie.

Liderul PD: corupţia politică este cea mai gravă problemă pentru R. Moldova

  • Cea mai gravă problemă pentru Republica Moldova o reprezintă corupţia politică, care afectează toate celelalte dimensiuni sociale, a declarat, într-un interviu pentru Info-Prim Neo, liderul Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov.

  Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

 

cuvinte-cheie: parlamentare | alegeri | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus