Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-03-23/traian-basescu-a-discutat-la-viena-despre-aspiratziile-europene-ale-moldovei-9188.html
Data: Mar 23, 2009 (18:18)

Traian Băsescu a discutat la Viena despre aspiraţiile europene ale Moldovei

Preşedintele României, Traian Băsescu, a discutat cu preşedintele Austriei Heinz Fischer subiectul Republicii Moldova, în special, în ceea ce privelte aspiraţiile sale pentru integrarea europeană.

La finalul întrevederii cu preşedintele austriac Heinz Fischer, preşedintele Traian Băsescu a declarat că România este un susţinător al avansului Republicii Moldovei către Uniunea Europeană.

“Am discutat subiectul Moldova care pentru români e nu numai un subiect politic, dar este şi un subiect care ne face trimiteri la propria noastră istorie. Suntem două ţări cu popoare care vorbesc aceeaşi limbă, au aceeaşi cultură şi România este un susţinător fără rezerve al avansului către Uniunea Europeană al Republicii Moldova, a declarat preşedintele României, Traian Băsescu.

Traian Băsescu a efectuat luni, 23 martie, o vizită oficială în Austria, la invitaţia omologului său, Heinz Fischer. Şeful statului roman a avut programate întâlniri cu oficiali austrieci, reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.