Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.03.2009

Ministerul Reintegrării al Moldovei nedumerit de declaraţiile copreşedintelui CUC

Ministerul Reintegrării al Republicii Moldova îşi exprimă nedumerirea în legătură cu declaraţia recentă a Copreşedintelui Comisiei Unificate de Control (CUC) Serghei Gorlov, potrivit căreia deschiderea secţiei de votare în satul Corjova, în scopul asigurării participării locuitorilor satului respectiv la alegerile din 5 martie, ar putea conduce la tensionarea situaţiei din Zona de Securitate.

De asemenea, cu uimire sunt percepute „recomandările” diplomatului rus cu privire la eventuala participare la alegeri a locuitorilor acestei localităţi care dispun de cetăţenie moldovenească în cadrul secţiei de votare din satul Cocieri.

Ministerul Reintegrării consideră că aceste declaraţii vin în contradicţie cu înţelegerile recente din cadrul întîlnirii care a avut loc pe data de 18 martie la Moscova. Declaraţiile menţionate pot fi percepute de anumite structuri drept instigatoare la acţiuni în direcţia destabilizării deliberate a situaţiei, intimidării populaţiei şi compromiterii alegerilor din satul Corjova.

În acest context, Ministerul Reintegrării îşi reiterează apelul adresat anterior CUC prin care cheamă Comisia să asigure, în conformitate cu mandatul acesteia, controlul corespunzător asupra situaţiei din Zona de Securitate, inclusiv în satul Corjova, precum şi să contribuie la asigurarea condiţiilor necesare pentru circulaţia liberă a persoanelor în perioada desfăşurării alegerilor în Parlamentul Republicii Moldova

Comentariul Ministerului Reintegrării survine după ce, joi, 19 martie, vameşii vameșii transnistrei au sechestrat două urne de vot destinate secției de votare din satul Corjova, calificându-le drept contrabandă. Totodată, intenția Chișinăului de a deschide o secție de votare la Corjova a fost criticată de partea rusă din Comisia Unificată de Control, pe motiv că ar putea tensiona situația în zona de securitate.

cuvinte-cheie: urne | alegeri | Transnistria

Comentarii (0)

 

Related news

Sus