Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.03.2009

Guvernul anunţă majorări de salarii de la 1 aprilie şi promite achitarea lor de la ...1 mai

Guvernul a aprobat majorări salariale de 16,6%, destinate cadrelor didactice din instituţiile de învăţământ preuniversitar şi superior, postuniversitar şi de perfecţionare a cadrelor, începând cu 1 aprilie 2009.

În şedinţa de Guvern din 23 martie 2009 a fost aprobată Hotărârea de Guvern nr.224 cu privire la repartizarea alocaţiilor prevăzute în bugetul de stat pentru majorarea salariilor angajaţilor din instituţiile finanţate de la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale.

Ministrul Finanţelor Mariana Durleşteanu a declarat în cadrul conferinţei de presă, desfăşurată în aceeaşi zi, că majorările în cauză sunt preconizate pentru cadrele didactice din instituţiile de învăţământ preuniversitar şi superior, postuniversitar şi de perfecţionare a cadrelor, începând cu 1 aprilie 2009.

Totodată, Durleşteanu a menţionat că majorările salariale respective vor fi achitate începând cu 1 mai curent.

De asemenea, ministrul a precizat că de majorările în cauză vor beneficia 58 mii 912 unităţi. Aceste majorări reprezintă deja a III etapă, în conformitate cu politica de salarizare: 1 octombrie 2008, 1 ianuarie 2009 şi respectiv 1 aprilie curent.

cuvinte-cheie: salarii | majorari | invatamant

Comentarii (0)

 

Related news

Sus