Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-03-20/uniunea-europeana-ia-in-calcul-dublarea-ajutorului-de-urgenta-pentru-tarile-esteuropene-9153.html
Data: Mar 20, 2009 (10:03)

Uniunea Europeana ia in calcul dublarea ajutorului de urgenta pentru tarile est-europene

Reprezentantii Uniunii Europene iau in considerare o dublare a ajutorului de urgenta la 50 de miliarde de euro pentru tarile din Europa de Est, care se confrunta cu dificultati din cauza crizei financiare. Premierul luxemburgez Jean-Claude Juncker a declarat ca aproape s-a ajuns la un acord in acest sens intre tarile membre.

Pe de alta parte, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso - care a facut aceasta propunere - spera ca, vineri, toate statele europene sa isi dea acordul in acest sens. "Va fi o buna dovada a spiritului nostru de solidaritate", a adaugat Barroso.

Din partea Romaniei, la lucrarile summit-ului participa presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc. Reuniunea sefilor de stat si de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene se incheie, vineri, cu o declaratie finala.


Ce s-a discutat in prima zi a summitului

Liderii europeni au ajuns la un acord atat pentru modalitatea de finantare a planului de relansare economica, cat si asupra listei de proiecte de infrastructura energetica, ce a concentrat toate energiile in ultimele zile.

In urma discutiilor, proiectul gazoductului Nabucco a revenit pe lista, asa cum a insistat Romania si alte state din zona, urmand sa primeasca finantare de 200 de milioane de euro - transmite corespondentul Radio Romania Actualitati.

Sursa: HotNews.ro