Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.03.2009

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei a semnat un Memorandum de înţelegere cu Asociaţia Camerelor de Comerţ din Macedonia Centrală, Grecia

La 20 martie curent, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Ostalep, a avut o întrevedere cu o delegaţie a MAE al Republicii Elene, condusă de  Nikolaos Tachiaos, Secretar General pentru Relaţii Economice Internaţionale şi Cooperare de Dezvoltare cu sediul la Tessaloniki.
 
Delegaţia greacă se află la Chişinău cu ocazia participării la Forumul economic moldo-elen, eveniment în cadrul căruia Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a semnat un Memorandum de înţelegere cu Asociaţia Camerelor de Comerţ din Macedonia Centrală, Grecia.
 
Discuţiile s-au axat prioritar pe tematica economică, părţile pledînd pentru consolidarea în continuare a relaţiilor comerciale între cele două state. Viceministrul a menţionat că Republica Elenă este una dintre cele mai active ţări din arealul său la capitolul investiţii în Republica Moldova, exprimîndu-şi speranţa că şi în continuare va exista interes din partea oamenilor de afaceri greci pentru ţara noastră, în special pentru proiecte realiste, după analiza prealabilă a eventualelor riscurilor şi beneficii ale acestora.
 
Oficialul grec a remarcat că, în pofida crizei financiare mondiale, interesul pentru investiţii în Republica Moldova se păstrează, dovadă fiind semnarea de astăzi a Memorandumului de înţelegere între cele două structuri economice. S-a subliniat că partea greacă are intenţia de a încuraja astfel integrarea businessului grec în comunitatea de afaceri din Republica Moldova.
 
Pe parcursul anului curent, se aşteaptă vizita în ţara noastră a Ministrului elen de Externe, care va da un nou impuls dialogului bilateral dintre Republica Moldova şi Republica Elenă.

cuvinte-cheie: CCI | Grecia | Forum | moldo-elen

Comentarii (0)

 

Related news

Sus