Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.03.2009

Un adolescent din Moldova se află în comă în urma unui accident produs lângă comuna Costeşti, România

Doi tineri din judeţul Vaslui şi-au pierdut viaţa, iar alte şase persoane au fost rănite grav, în noaptea de duminică spre luni, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz cu pasageri, în comuna vasluiană Costeşti, transmite Mediafax. Potrivit medicilor, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au fost transferaţi un adolescent de 16 ani, care era în comă de gradul al treilea, şi un bărbat neidentificat până acum, din microbuzul înmatriculat în Republica Moldova, aceasta având fracturi la picioare.

"Cele două persoane aflate în stare comatoasă au fost transferate la Iaşi pentru a beneficia de îngrijiri medicale adecvate. În jurul orei 10.00 am luat legătura cu specialiştii de la Spitalul de Neurochirurgie şi ni s-a transmis că cei doi pacienţi sunt bine. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi răniţi, care se află la Vaslui, starea lor este stabilă", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, luni, Carmen Rotaru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Doi tineri din judeţul Vaslui şi-au pierdut viaţa, iar alte şase persoane au fost rănite grav, în noaptea de duminică spre luni, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz cu pasageri, în comuna vasluiană Costeşti.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al judeţul Vaslui, şoferul autoturismului a intrat pe contrasens, maşina ciocnindu-se frontal cu un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

În urma impactului violent, şoferul autoturismului, Bogdan Popa, de 19 ani, din satul Gura Idrici şi pasagerul din dreapta-faţă din aceeaşi maşină, Ciprian Panainte, de 20 de ani, au murit pe loc.

Alte şase persoane - una din autoturism şi cinci din microbuz - au fost rănite grav, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Printre răniţi se află şi un adolescent de 16 ani, care a fost transportat la spital în comă de gradul al treilea.

Ceilalţi cinci răniţi, care au vârste cuprinse între 31 şi 50 de ani, au suferit diverse fracturi şi trumatisme, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vaslui.

"Pentru scoaterea victimelor a fost necesară intervenţia echipelor de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. La faţa locului au fost mobilizaţi zece poliţişti de la serviciul Poliţiei Rutiere şi postul de Poliţie Costeşti, iar pentru evaluarea situaţiei la locul accidentului s-a deplasat şi şeful Inspectoratului, comisar-şef Mihai Carp. Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Straumb.

În microbuzul implicat în accident, care făcea curse pe ruta Chişinău-Bucureşti, se aflau nouă pasageri.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, primele cercetări arată că principala cauză a accidentului a fost neatenţia tânărului aflat la volanul autoturismului, care se deplasa dinspre Bârlad spre Vaslui.

cuvinte-cheie: rutier | accident

Comentarii (0)

 

Related news

Sus