Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 16 martie 2009

AMN şi PLDM au renunţat la dezbaterile electorale organizate de EU TV 

  • Alianţa Moldova Noastră şi Partidul Liberal Democrat din Moldova au decis de comun acord să respingă participarea la dezbaterile electorale organizate de postul de televiziune EuTV, a cărui politică editorială este subordonată total PPCD, aliat al PCRM.

 80 de observatori din partea CSI vor monitoriza alegerile parlamentare din R. Moldova

  • O delegaţie a Comitetului Executiv al Comunităţii Statelor Independente şi-a început, luni, activitatea de monitorizare a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009, la invitaţia autorităţilor centrale ale Republicii Moldova. Delegaţia este formată din 80 de observatori din statele membre ale CSI care deţin funcţiile de deputaţi în parlamentele naţionale, diplomaţi, membri ai comisiilor electorale, precum şi reprezentanţi ai Comitetului Executiv.

 „Ravnopravie" reconfirmă susţinerea pentru UCM

  • Mişcarea social-politică "Ravnopravie" respinge informaţiile precum că doar fostul său preşedinte, Valerii Klimenco, ar susţine în alegeri Uniunea Centristă din Moldova pe listele căreia candidează.

Liderul UCM susţine că formaţiunea sa a devenit ţinta unei campanii de dezinformare

  • Ex-premierul Vasile Tarlev, lider al Uniunii Centriste din Moldova, susţine că formaţiunea sa a devenit ţinta unei campanii de dezinformare prin mass-media.

 „Votează fără frică" în Piaţa Marii Adunări Naţionale

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova organizează la 22 martie curent, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din municipiul Chişinău, o amplă manifestaţie de protest cu genericul „Votează fără frică", la care vor participa membri şi simpatizanţi ai PLDM din toată ţara.

 PD vrea o coaliţie post-electorală democratică

  • Partidul Democrat din Moldova a reconfirmat poziţia sa de a avea, după alegerile din 5 aprilie, o majoritate parlamentară democratică şi un guvern apt să asigure cetăţenilor ceea ce ei merită cu adevărat - un trai decent într-un stat de drept, care merită să fie membru cu drepturi depline al familiei statelor europene.

 CEC desfăşoară seminare de instruire pentru şefii birourilor electorale

  • În perioada 16 - 21 martie 2009 Comisia Electorală Centrală desfăşoară seminare de instruire cu preşedinţii şi secretarii tuturor birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite în ţară.

 Delegaţie preelectorală a Adunării Parlamentare a OSCE

  • În perioada 16-17 martie 2009 o delegaţie a Adunării Parlamentare a OSCE, condusă de Petros Efthymiou, deputat din Grecia, efectuează o vizită preelectorală în Republica Moldova.

 Alegerile - un test important pentru maturitatea clasei politice şi a întregii societăţi

  • Alegerile vor constitui un test important pentru maturitatea clasei politice şi a întregii societăţi moldoveneşti. Această poziţie a fost exprimată de către spicherul Parlamentului, Marian Lupu, în cadrul unei întrevederi avute luni, 16 martie, cu o delegaţie a Adunării Parlamentare a OSCE, venită la Chişinău într-o vizită preelectorală.

 AMN a marcat sfârşitul guvernării comuniste

  • Alianţa "Moldova Noastră" a organizat duminică o acţiune de protest în faţa Guvernului "pentru a marca sfîrşitul guvernării comuniste". La acţiune au participat circa 500 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii.

 Liberal-democraţii şi-au creat cluburi studenţeşti

  • La 14 martie curent, la Chişinău, s-a desfăşurat Conferinţa Cluburilor Studenţeşti Liberal Democrate. La for au participat 450 de tineri, reprezentanţi ai insituţiilor de învăţămînt superior din Republica Moldova.

 

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: parlamentare | alegeri | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus