Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2009

Igor Smirnov a plecat la Moscova „să pregătească” întrevederea trilaterală Medvedev-Voronin-Smirnov

Liderul transnistrean a plecat sâmbătă, 14 martie la Moscova, pentru a participa la întrevederea trilaterală privind problema transnistreană cu preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev şi preşedintele Moldovei Vladimir Voronin, transmite postul de radio Mayak.

Potrivit surselor din cadrul administraţiei liderului transnistrean, citate de radio Mayak, Smirnov şi Vladimir Iastrebciak, care în însoţeşte, au plecat mai devreme la Moscova, deoarece „au pplanificate întrevederi cu reprezentanţii conducerii şi societăţii civile din Federaţia Rusă”.

Liderul transnistrean Igor Smirnov a comunicat anterior jurnaliştilor că întrevederea trilaterală dintre preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev, preşedintele Moldovei Vladimir Voronin şi liderul de la Tiraspol Igor Smirnov este planificată pentru 18 martie curent la Moscova.

Potrivit agenţiei Novîi Reghion, Smirnov a menţionat că Tiraspolul a primit deja invitaţia respectivă de la ministrul ruse de externe Serghei Lavrov, făcută la indicaţia Kremlinului. Se aşteaptă, că la Moscova liderul transnistrean va examina cu preşedintele moldovean aspecte ale unui „acord privind normalizarea relaţiilor".  
 
Totodată, Igor Smirnov a spus că, personal este interesat în examinarea problemelor, pe care Moscova şi Tiraspolul le-a examinat anterior în cadrul întrevederii de la Soci: impulsionarea vieţei economice, a cooperării cu întreprinderile ruse, identificarea căilor de desfacere a producţiei transnistrene.

cuvinte-cheie: Smirnov | Transnistria | trilaterala

Comentarii (0)

 

Related news

Sus