Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.03.2009

Hoţi de maşini, prinşi cu focuri de armă, în Vrancea

Doi cetăţeni din Republica Moldova, acuzaţi de furturi de maşini, au fost reţinuţi, ieri, de către poliţiştii vrânceni, după ce au fost urmăriţi şi după mai multe focuri de armă, relatează Agerpres. Aceştia conduceau un Audi A 6 şi au fost opriţi pe E 85, în zona oraşului Mărăşeşti de către o echipă de poliţişti, unul dintre ocupanţii maşinii încercând să le ofere bani oamenilor legii, pentru a-i lăsa să plece.

Deoarece cei care se aflau în maşină erau cetăţeni străini, poliţiştii de la Circulaţie au solicitat sprijinul lucrătorilor Serviciului pentru Imigrări Vrancea, stabilindu-se că ocupanţii autoturismului sunt originari din Republica Moldova dar au dublă cetăţenie, respectiv moldovenească şi română sau bulgară.

Numai că pe perioada verificărilor, unul dintre moldoveni, Robert G. (22 ani) s-a urcat la volanul maşinii şi a demarat în trombă, poliţiştii plecând în urmărirea autoturismului.

Se pare că Robert G. a sperat că va scăpa de oamenii legii cu fuga, deoarece la controlul autoturismului, poliţiştii au găsit mai multe calculatoare de bord Mercedes, chei de contact ale unor automobile de lux de diferite mărci, staţii de emisie-recepţie, 20 de telefoane mobile, plăcuţe de înmatriculare, precum şi o maşină de găurit, despre care se presupune că ar fi fost folosite la spargeri şi furturi de autoturisme.

"Poliţiştii au stabilit că Robert G. şi Vladislav P. (29 ani) au sustras un autoturism marca BMW X 5 de pe raza municipiului Focşani şi sunt suspectaţi că au comis mai multe furturi de autoturisme, atât pe raza judeţului Vrancea, cât şi a altor judeţe. Din aceste motive, cei doi au fost reţinuţi de poliţişti", a spus comisarul şef Mariana Apostol.

Aceasta a mai spus că ei vor fi acuzaţi şi de dare de mită, iar Robert G. va fi cercetat şi pentru că a condus un autoturism, deşi avea reţinut permisul de conducere pentru comiterea unui accident mortal de circulaţie pe raza judeţului Iaşi.

Sursa: Adevarul 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus