Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 12 martie 2009

Tinerii încep „ofensiva digitală"

  • Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM) a demarat „ofensiva digitală a tinerilor" - un concurs care are drept scop promovarea participării conştiente a tinerilor la votul din 5 aprilie.

PPCD şi-a prezentat oferta electorală

  • Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) şi-a făcut publică, joi, platforma electorală în absenţa liderilor marcanţi ai formaţiunii.

Candidaţii cu cetăţenie dublă sub „Controlul Civic"

  • Majoritatea persoanelor cu cetăţenie dublă care candidează la alegerile din 5 aprilie sînt înscrise pe listele Partidului Liberal Democrat, Partidului Liberal, Alianţei "Moldova Noastră" şi Mişcării "Acţiunea Europeană".

CEC atrage atenţia la modul de formare a listelor electorale

  • Comisia Electorală Centrală atrage atenţia că listele electorale se întocmesc de către primării şi se verifică la domiciliul alegătorilor înscrişi în ele. Pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, cetăţenii vor avea posibilitatea de a verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale în perioada 16-31 martie.

CEC face precizări referitor la aplicarea în actele de identitate a ştampilei speciale „ALEGERI 05.04.09"

  • Comisia Electorală Centrală face precizări în legătură cu modalitatea de aplicare a ştampilei speciale „ALEGERI 05.04.09" în actele de identitate la alegerile Parlamentului din 5 aprilie curent.

PSD propune alegerea judecătorilor de către popor

  • Partidul Social Democrat din Moldova (PSD) propune reformarea organelor de drept şi a sistemului judecătoresc în contextul soluţiilor anticriză înaintate de partid.

Dosar penal pentru directorul postului de televiziune „Albasat" din Nisporeni

  • Poliţia a descins miercuri, pentru a treia oară la postul local de televiziune "AlbasatTV" din Nisporeni. De data aceasta, directorul postului, Efim Bardan, s-a ales cu dosar penal.

Iz de scandal în sânul Mişcării „Ravnopravie" şi al Congresului Comunităţilor Ruse

  • Congresul Comunităţilor Ruse din Moldova şi Mişcarea "Ravnopravie" au decis ca pe 28 martie să se adune într-o şedinţă extraordinară, se arată într-un comunicat de presă al acestora. Scopul evenimentului este "revizuirea situaţiei actuale a organizaţiilor şi introducerea unor modificări esenţiale în activitatea lor".

PLDM îndeamnă AMN şi PL să-şi consolideze forţele împotriva abuzurilor guvernării

  • Partidul  Liberal Democrat din Moldova (PLDM) relansează propunerea pentru Alianţa Moldova Noastră şi Partidul Liberal de a crea Consiliul pentru Dialog  şi Cooperare în scopul contracarării abuzurilor guvernării comuniste şi pentru coordonarea acţiunilor comune în vederea asigurarii unui scrutin democratic.

Liderul libera-democraţilor nemulţumit de activitatea misiunilor străine de monitorizare a alegerilor

  • Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova a declarat joi într-o conferinţă de presă că este nemulţumit de activitatea organizaţiilor internaţionale prezente în Moldova pe care acestea o desfăşoară în timpul campaniei electorale.

Fiul unui candidat electoral susţine că a fost agresat de poliţie

  • Nicolae Concescu, fiul candidatului Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Dumitru Concescu, spune că a fost maltratat de patru persoane care s-au prezentat ca fiind poliţişti, dar au refuzat să se legitimeze.

Liderul PCRM: interesul alegătorilor este acum comparabil cucel din 2001

  • În perioada campaniei electorale actuale interesul alegătorilor este comparabil cu cel din anul 2001, a declarat Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, lider al Partidului Comuniştilor (PCRM), caracterizând activismul alegătorilor la întâlnirile cu candidaţii electorali.

 

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: alegeri | parlamentare | CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus