Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2009

Preşedintele Bulgariei Gheorghi Pîrvanov va efectua o vizită oficială în Moldova, în zilele de 12 şi 13 martie

Preşedintele Bulgariei Gheorghi Pîrvanov va efectua o vizită oficială în Moldova, în zilele de 12 şi 13 martie

Ceremonia oficială de întâmpinare a şefului statului bulgar se va desfăşura la Preşedinţia Republicii Moldova joi, 12 martie, între orele 11.30 şi 11.40, după care va urma fotografia de protocol a celor doi şefi de stat. Va fi asigurat accesul liber al tuturor operatorilor foto şi video.    

Conform programului vizitei, începând cu ora 11.45, Vladimir Voronin şi Gheorghi Pîrvanov vor avea o întrevedere tete-a-tete, pentru care sunt prevăzute scurte filmări de protocol. 

Între orele 12.15 şi 12.45 va avea loc întrevederea celor două delegaţii în format extins, de asemenea fiind programate filmări de protocol.  
 
Începînd cu ora 12.45, în Sala de Decorări a Preşedinţiei se va desfăşura solemnitatea de decorare a Preşedintelui Bulgariei, Gheorghi Pîrvanov.

De la 12.55 şi până la 13.15, cei doi şefi de stat vor face declaraţii pentru presă. Accesul ziariştilor - în baza legitimaţiilor de serviciu. 

În aceeaşi zi, conform programului, Gheorghi Pîrvanov va depune flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt (ora 13.20-13.25), precum şi la Monumentul dedicat voluntarilor bulgari (15.30-15.40).

Între orele 15-50 şi 16.40, Preşedintele Bulgariei va participa la solemnitatea de inaugurare a Centrului cultural informaţional în cadrul Universităţii Slavone.

În seara zilei de joi, începând cu ora 17.00, la Academia de Ştiinţe a Moldovei, va avea loc ceremonia de conferire lui Gheorghi Pîrvanov a titlului de Doctor Honoris Causa.

Vineri, 13 martie, Preşedinţii Vladimir Voronin şi Gheorghi Pîrvanov  vor efectua o vizită în oraşul Taraclia. Preşedintele bulgar va depune flori la monumentul lui Olimpii Panov şi va vizita Universitatea de Stat din Taraclia.

În după-amiaza zilei de vineri, Gheorghi Pîrvanov va pleca pe calea aerului la Sofia.

cuvinte-cheie: Pirvanov | vizita

Comentarii (0)

 

Related news

Sus